TFF: Maçları erteleme kararı kulüplerle görüşülerek alındı

TFF, Yeni Malatyaspor-Trabzonspor maçının deprem nedeniyle ertelenmesiyle üzerine yaşanan tartışma hakkında açıklama yaptı. Bölgedeki bütün maçların ertelendiği belirtilen açıklamada, kararın kulüp yetkilileri ve resmi kurumlarla görüşmeler yapıldıktan sonra alındığı ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Elazığ ve Malatya'da can kayıplarına neden olan depremin ardından Süper Lig'de bugün oynanacak Btc Turk Yeni Malatyaspor-Trabzonspor maçının ertelenmesiyle ilgili tartışmalar üzerine açıklama yaptı.

Merkez üssü Elazığ olan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgedeki tüm kulüplerle görüşme yapıldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Depremin ardından sadece söz konusu iki kulübümüzün başkanı ile değil bölgede bulunan tüm kulüplerin başkan ve temsilcileri, stadyum yetkilileri, resmi kurum ve kuruluşların görevlilerinin yanı sıra bölgeye maça gidecek takımlarımızın yetkilileri ile sorumlu Yönetim Kurulu üyelerimiz temasa geçerek görüşmeler yapmışlardır. Yönetim Kurulumuz bu temasların ardından yaptığı değerlendirmeler sonucu, can kayıplarımızın yarattığı üzüntü, olağanüstü durum ve artçı sarsıntıların devam etmesi nedeniyle sadece Btc Turk Malatyaspor-Trabzonspor maçını değil bölgede oynanacak olan tüm profesyonel ve amatör karşılaşmaları ileri bir tarihe ertelemiştir."

Depremin ardından artçı sarsıntıların devam ettiği hatırlatılan açıklamada, "Futbol ailemizin sağduyu içerisinde omuz omuza vererek, ülkemizi derin üzüntüye boğan depremin ardından Elazığ ve Malatya'daki vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için her zor zamanda olduğu gibi var gücüyle çaba göstermeye devam edeceğine yürekten inanıyoruz" denildi.

NE OLMUŞTU?

Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, maçın ertelenmesine tepki göstermişti. Gevrek, "Trabzonspor gelmek istemiyor diye maçı ertelediler. Trabzonspor kupada 120 dakika maç oynadı. Sakat ve cezalı olan oyuncuları var. Bence Trabzonspor kendi şartlarını düşünerek erteleme kararı iletti" demişti.

Tartışmaya dahil olan Fenerbahçe'den yapılan yazılı açıklamada da "Bu hafta Fenerbahçe ile karşılaşacak Trabzonspor takımının, 10 gün dinlenerek ve Malatya gibi zor bir deplasmandan olası bir puan kaybının yaratacağı psikolojik baskıyı yaşamadan çıkmasını sağlamak mı olduğunu, Türkiye Futbol Federasyonu’na soruyoruz" ifadeleri kullanılmıştı.

Trabzonspor ise yazılı açıklama ile iddialara tepki göstermişti. Erteleme talebinin Trabzonspor'dan gelmediği belirtilen açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu yetkileri Başkanımız Sayın Ahmet Ağaoğlu’nu arayarak Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem nedeniyle müsabakanın ileri bir tarihte oynanmasının uygun olacağını dile getirmişlerdir" denildi.

Federasyon yetkililerinin Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek'in maçın ertelenmesini istediğini söyledikleri ifade edilen açıklama şöyle devam etti:

"Başkanımız Sayın Ahmet Ağaoğlu, rakip takımın görüşünün ne olduğunu sormuş ve TFF yetkilileri tarafından Adil Gevrek ile yapılan görüşmede, Gevrek’in de müsabakanın ileri bir tarihte oynanmasının uygun olacağı yönünde görüş bildirdiği ifade edilmiştir. Bunun üzerine Başkanımız Sayın Ahmet Ağaoğlu, Teknik Direktörümüz Sayın Hüseyin Çimşir’in görüşünü almış ve Sayın Çimşir, 'Biz hazırız ancak her türlü karara da saygı duyarız' demiştir. Başkanımız Sayın Ahmet Ağaoğlu, bu görüşmenin ardından Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerine 'Hassasiyetinizi anlıyoruz, vereceğiniz karara saygı duyacağız' diyerek görüşümüzü belirtmiştir." (HABER MERKEZİ)