Kobe Bryant ve kızı helikopter kazasında öldü

NBA tarihinin en büyük yıldızlarından Kobe Bryant helikopter kazasında öldü. Bryant ve 13 yaşındaki kızı Gianna'nın da olduğu helikopter kazasında ölenlerin sayısının 9 olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NBA tarihinin en büyük basketbolcuları arasında yer alan Kobe Bryant'ın helikopter kazasında öldüğü duyuruldu.

Los Angeles County Sheriff Twitter hesabından yapılan açıklamada, 41 yaşındaki Bryant'ın California'nın Calabasas kentinde geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybettiği iddiası doğrulandı. Yerel saatle 10.00 civarında Calabasas'da meydana gelen helikopter kazasında Bryant'la birlikte 13 yaşındaki kızı Gianna Maria-Onore'nin de yaşamını yitirdiği bildirildi. 5 kişinin bulunduğu belirtilen helikopterde kurtulanın olmadığı açıklandı.

California itfaiye ekibinin Kobe Bryant'ın öldüğü iddia edilen helikopter kazası sonrası bölgede yürüttüğü yangın söndürme çalışmaları Reuters tarafından görüntülendi.

ABD Başkanı Donald Trump, twitter hesabından Bryant'ın üç kişiyle birlikte helikopter kazasında öldüğü bilgisini paylaştı.

KOBE BRYANT KİMDİR?

Bryant, 25 Eylül 2011 tarihinde Galatasaray'ın antrenmanına katılarak oyuncular ve teknik ekiple fotoğraf çektirmişti. Fotoğraf: AA

41 yaşındaki Bryant, NBA takımlarından Los Angeles Lakers ile beş kez şampiyonluk, ABD Milli Basketbol Takımı ile 2 kez Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazandı.

1996 NBA Seçmeleri'nde Charlotte Hornets tarafından 13. sıradan draft edilen Kobe, daha sonra Los Angeles Lakers'a takas edildi. Kobe, NBA kariyeri boyunca bu takımın formasını giydi. 2012 yılında 30 bin sayı barajını aşmayı başaran en genç oyuncu oldu.

2016’da kariyerine nokta koyan Kobe Bryant, hem 8 hem de 24 numaralı formaları Los Angeles Lakers tarafından emekliye ayrıldı. İki farklı forması emekli edilen tek isim olan Kobe Bryant tüm zamanların en iyi oyuncuları arasında gösteriliyor.

Bryant, NBA’de tüm zamanlarda en çok sayı kaydeden 4. oyuncu unvanının sahibi. Bir diğer NBA efsanesi Lebron James son maçında, en çok sayı atan sıralamasında Bryant'ı geçmişti. Bryant, son tweet'inde James'i kutlamıştı.

Kobe - Vanessa Bryant çiftinin dört kızları vardı. (HABER MERKEZİ)

Basketbolun 'Picasso'su: Kobe BryantBasketbolun 'Picasso'su: Kobe Bryant

Kobe Bryant'ın helikopteri nasıl düştü?Kobe Bryant'ın helikopteri nasıl düştü?

Etiketler NBA ABD TMZ Bryant