Cedi Osman'dan Elazığ'a destek

NBA'de oynayan basketbolcu maçtaki her 3'lük için bağış yaptı: 385 bin TL toplandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden Cleveland Cavaliers forması giyen milli basketbolcu Cedi Osman, Chicago Bulls ile oynayacakları maç öncesinde Elazığ'daki depremzedeler için kampanya başlattı. Cedi Osman kampanyayla 385 bin TL yardım toplandığını açıkladı.

Milli basketbolcu Twitter paylaşımda, "Bu akşam oynayacağımız Cleveland Cavaliers-Chicago Bulls maçında atılacak her 3 sayılık basket için Elazığ'daki depremin mağdurlarına 100 dolar bağışta bulunacağım. Haydi, atabildiğimiz kadar atıyoruz" ifadelerini kullandı. Cedi Osman daha sonra attığı bir tweette "Güzel bir haberim var. Isınmada Larry Nance Jr. yanıma geldi 'Gel 200 yapalım. Ben de maçta atılan her 3 sayı için 200 dolar bağışlayayım.' dedi. Ben sadece kendi adıma 100 doları, 200 olarak güncelliyorum. Teşekkürler" paylaşımını yaptı.

BİRÇOK SPORCUDAN DESTEK GELDİ

Cedi Osman'ın başlattığı kampanyaya milli futbolcular Arda Turan, Yusuf Yazıcı ve Nuri Şahin'den destek geldi. Ayrıca Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nda forma giyen milli oyuncu Işıl Alben, Trabzonspor Kulübü eski yöneticisi Nevzat Aydın ve Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol Kulübü de kampanyayı desteklediğini açıkladı.

385 BİN LİRA TOPLANDI

Cedi Osman, Chicago Bulls maçının ardından yaptığı paylaşımda toplam 385 bin lira toplandığını duyurdu. Milli basketbolcu, "Maçta toplam 25 üçlük oldu. Ben ve Larry Nance, toplamda 10 bin dolar bağışlıyoruz. Arda Turan, Nuri Şahin, Işıl Alben, Yusuf Yazıcı her biri 2 bin 500 dolardan 10 bin dolar, Nevzat Aydın abi toplamda 250 bin lira, Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol Kulübü 2 bin 500 dolar katkı yapıyor. Burada toplam 385 bin lira birikti" paylaşımını yaptı.

Cedi Osman, İngilizce yaptığı paylaşımda 60 bin dolar toplandığını belirterek, kendisine destek veren takım arkadaşı Larry Nance'e teşekkür etti.

(AA/HABER MERKEZİ)