Fenerbahçe kazandı, Başakşehir'in 16 maçlık serisi sona erdi

Fenerbahçe'ye 2 golle mağlup olan Medipol Başakşehir'in ligdeki 16 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'in 19'uncu haftasında Fenerbahçe sahasında Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup etti.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında rakibine oranla daha iyi oynayan Fenerbahçe, istediği pozisyonları bulmasına rağmen gol üretemedi ve soyunma odasına 0-0 gidildi.

Fenerbahçe'nin 45+1'inci dakikada kazandığı penaltı, VAR sisteminin uyarısıyla iptal edildi. İlk yarının uzatma bölümünde hakem Fırat Aydınus, Tolga Ciğerci'nin yerde kaldığı bir pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. VAR'ın başındaki hakemler Ali Şansalan ve Ceyhun Sesigüzel, Aydınus'a pozisyonu izlemesini tavsiye etti.

Pozisyonu izleyen Fırat Aydınus, penaltı kararını iptal ederek, maçı hava atışıyla başlattı.

İkinci yarıda da üstün futbolunu sürdüren Fenerbahçe, 72'nci dakikada Max Kruse, 86'ncı dakikada ise Vedat Muriqi'le golleri bularak rakibini 2-0 mağlup etti ve şampiyonluk yolunda kritik bir 3 puanı hanesine yazdırdı.

Puanını 37'ye çıkaran ve Medipol Başakşehir'in 1 puan önüne geçen Fenerbahçe, maç fazlasıyla da 2'nci sıraya yerleşti.

Bu oyuna zebaniler bile ayak uyduramazBu oyuna zebaniler bile ayak uyduramaz

Fenerbahçe, bu sezon ligde üst üste 4'üncü galibiyetine imza attı. Demir Grup Sivasspor'a 3-1 yenildikten sonra Beşiktaş, Çaykur Rizespor ve Gaziantep FK'yi yenen Fenerbahçe, Medipol Başakşehir'e de puan şansı tanımadı.

Üç maçlık galibiyet serisi sona eren Başakşehir, bu sezonki üçüncü yenilgisini yaşadı. Medipol Başakşehir, bu sonuçla 36 puanda kaldı ve puanını 37'ye yükselten Fenerbahçe'nin sıralamada gerisine düştü.

Başakşehir'in 16 maçlık yenilmezlik serisi, Fenerbahçe mağlubiyetiyle sona erdi. Ligde son yenilgisini 2'nci haftada yine Fenerbahçe karşısında 2-1'lik sonuçla yaşayan turuncu-lacivertli ekip, o karşılaşmadan sonra oynadığı 16 maçı kaybetmemişti. (İSTANBUL/AA)