Süper Lig araştırması: Kim şampiyon olur, en başarılı teknik adam kim?

Türkiye genelinde yapılan araştırmaya göre Süper Lig'de şampiyonluk favorisi Fenerbahçe. Araştırmaya katılanlar bu yıl Vedat Muriqi'nin gol kralı olacağını düşünürken, milli takımın Euro 2020'de çok büyük bir oranla gruptan çıkmasını bekliyorlar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NG Araştırma tarafından Türkiye genelinde yapılan futbol araştırmasına göre Sivasspor lider olmasına rağmen şampiyonluk için favori görülmüyor. Galatasaray transfere en çok ihtiyacı olan takım olarak görülürken milli takımda en sevilen oyuncu Juventus'ta oynayan genç oyuncu Merih Demiral oldu.

15 yaş üzerindeki 2 bin 157 kişinin katılımı ile yapılan araştırma sonuçları şöyle;

SİVASSPOR LİDER AMA FAVORİ GÖRÜLMÜYOR

Araştırma sonuçlarına göre, ligde ilk 3 sırada bulunan takımlar, şampiyonluk yarışında favoriler arasında gösterilmiyor. Araştırmaya katılanların yüzde 30'u Fenerbahçe’nin, yüzde 29’u Galatasaray’ın, yüzde 13’ü ise Beşiktaş’ın şampiyon olacağını düşünüyor. Ligde en yakın rakibi Başakşehir'e 4, Fenerbahçe'ye 6, Beşiktaş ve Galatasaray'a 10 puan fark atan ve liderlik koltuğunda oturan Sivasspor'un şampiyon olacağını düşünenler yüzde 11 oranında kaldı. Katılımcıların yüzde 5'i Trabzonspor, yüzde 5'i ise Başakşehir'in şampiyon olacağını düşünüyor. Ligde Başakşehir 2'nci, Trabzonspor ise 3'üncü sırada yer alıyor.

Araştırmaya katılan her 10 kişiden 7’si desteklediği takımın, puan durumunda yeri ne olursa olsun sezon sonunda şampiyon olacağını düşünüyor. Tuttuğu takımı her zaman şampiyon gören katılımcılar hariç bırakıldığında, kalan kişiler Sivasspor'a yüzde 38’lik şampiyonluk şansı veriyor. Bu durumda Fenerbahçe yüzde 16, Başakşehir yüzde 12 ile favori görülüyor.

.

6'NCI ŞAMPİYONLUKTA FAVORİ SİVAS

Şimdiye kadar şampiyon olan 5 takım dışında, hangi takımın şampiyonluk yaşamaya daha yakın olduğunu sorusuna yüzde 50 oranla Sivasspor’u favori gösterilirken, yüzde 30 oranında Başakşehir’in adı çıktı. Yüzde 20 ise diğer Anadolu kulüplerinin şampiyon olacağını düşünüyor.

KÜMEYE EN YAKIN ADAY KAYSERİSPOR

Katılımcılar ilk 17 haftanın sonunda küme düşmeye en yakın adayları da seçti. Yüzde 40 oranla Kayserispor kümeye en yakın aday gösterilirken onu Ankaragücü ve Antalyaspor takip etti.

MURIQI Mİ SÖRLOTH MU?

Gol krallığı yarışında favori isim Fenerbahçe'nin Kosovalı golcüsü Vedat Muriqi oldu. Yüzde 28 oy alan Muriqi'yi "Kuzeyin Kralı" lakaplı Aleksander Sörloth yüzde 20 ile izledi. Galatasaraylı Falcao yüzde 10 oranında kalırken, daha önce Trabzonspor ve Galatasaray’da gol krallığı yaşamış Burak Yılmaz’ın oranı yüzde 10 oldu.

.

EN BAŞARILI HOCA ÇALIMBAY

Katılımcılar, ilk 17 haftada "en başarılı buldukları teknik adam" sorusuna Rıza Çalımbay yanıtını verdi. Yaklaşık 10 yıllık bir aranın ardından Sivasspor’u yeniden şampiyonluk yarışına sokan Rıza Çalımbay, yüzde 44’lük oranıyla ilk sırada yer alıyor. Ligde 2'nci sırada yer alan Başakşehir’in genç çalıştırıcısı Okan Buruk yüzde 11 ile 2'nci sırada yer alırken, 3'üncü sırayı Fenerbahçe ve Galatasaray’ın teknik adamları Ersun Yanal ve Fatih Terim yüzde 10'luk oranla aldılar.

Devre arası itibariyle görevinden ani bir şekilde ayrılan Trabzonspor'un eski teknik direktörü Ünal Karaman’ın aldığı oy oranı ise yüzde 6.

ŞİKE TEMİZLENMEDİ, HAKEMLER SINIFTA KALDI

3 Temmuz 2011 tarihinde başlayan şike süreci halen gündemdeki yerini koruyor. Araştırmaya katılanların yüzde 80'i Türkiye futbolunun şikeden temizlenmediğini düşünürken, şikenin tamamen ortadan kalktığını düşünenlerin oranı yüzde 5.

Taraftarların yüzde 50'si hakemleri beğenmezken, yüzde 20’lik kesim hakem performanslarından memnun olduğunu belirtti.

VAR KONUSUNDA KAFALAR KARIŞIK

Türkiye'de geçen sezondan itibaren uygulanmaya başlanan VAR (Video Yardımcı Hakem) uygulaması ise katılımcıları bölmüş durumda. Katılımcıların yüzde 47'si sistemin Türkiye'de doğru uygulanmadığını düşünürken, yüzde 30 daha adil bir futbol ortamı sağladığını, yüzde 28 ise hataları minimum seviyeye indirdiğini düşünüyor.

EN ÇOK İSTENEN OYUNCU TALISCA

Hangi takımın daha fazla transfere ihtiyacı olduğunu sorusunda yüzde 24 oranında Galatasaray, yüzde 17 Beşiktaş ve yüzde 15 ile Fenerbahçe cevabı verildi.

"Devre arasında transfer edilen veya transfer gündeminde adı geçen oyunculardan hangisini desteklediğimiz takımda en çok görmek istiyoruz?" sorusunda ise Anderson Talisca yüzde 27’lik oranla zirvede. Aldıkları yüzde 9’luk oranlarla Aleksander Kolarov, Arda Turan, Henry Onyekuru ve Simon Kjaer katılımcılar için öne çıkan diğer futbolcular oldu.

EN KEYİFLİ LİG İNGİLTERE, EN BEĞENİLEN YORUMCU DİLMEN

Taraftarın izlemekten en çok keyif aldığı ligler arasında İngiltere Premier Lig ilk sırayı alırken İspanya La Liga 2'nci sırada geliyor. Türkiye Süper Ligi ise 3'üncü sırada yer alıyor. Katılımcılardan her 3 kişiden 1’i ligdeki futbolun kalitesini beğenirken, her 3 kişiden 1’i ise Türkiye'deki futbolu yeterli görmüyor. Geriye kalan katılımcılar ortalama bir seyir zevki olduğunu düşünüyor.

Katılımcılar tarafından en çok beğenilen spor yorumcusu yüzde 21’lik oranıyla Rıdvan Dilmen olurken, yüzde 17 ile Erman Toroğlu 2'nci sırada, yüzde 15 ile Mehmet Demirkol 3'üncü sırada yer aldı. En beğenilmeyen spor yorumcuları arasında ise yüzde 24’lük oranıyla Erman Toroğlu ilk sırayı alıyor. Yüzde 23’lük oran ile Ahmet Çakar 2'nci sırada, yüzde 10’luk oranıyla Rıdvan Dilmen ise 3'üncü sırada geliyor.

MİLLİ TAKIMDA EN SEVİLEN İSİM DEMİRAL

Araştırmaya katılanların yüzde 70'i Türkiye'nin EURO 2020'de gruptan çıkacağını düşünürken, yüzde 20 ise temkinli olunması gerektiğini düşünüyor. Geriye kalan katılımcılar ise Milli takımın gruptan çıkma şansının olmadığını belirtti.

Milli takımın gruptan çıkacağını düşünenlerin yüzde 23’ü son 16’da, yüzde 32’si çeyrek finalde, yüzde 21’i ise yarı finalde turnuvadan eleneceğini düşünüyor. Türkiye'nin final oynayacağını düşünenlerin oranı yüzde 10.

Taraftarların futbolcular arasında en çok sevdiği isim yüzde 45 ile Merih Demiral oldu. Onu yüzde 22 ile Cengiz Ünder, yüzde 20 ile Çağlar Söyüncü, yüzde 19 ile Cenk Tosun takip etti.

.