Mustafa Cengiz'den Terim'e rest: Ayrı fikirdeysek ayrı yollara gitmeliyiz

Galatasaray'da Arda Turan krizi: Başkan Cengiz'den Fatih Terim'e, 'Ayrı ayrı fikirlerdeysek ayrı ayrı yollara gitmeliyiz' yanıtı geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başakşehir'den ayrılan Arda Turan'ın transferi konusunda bir süredir birbirine zıt açıklamaları ile gündeme gelen Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve teknik direktör Fatih Terim arasında son söz Cengiz'den geldi. Son olarak Arda'ya şans verilmesi gerektiği açıklaması ile gündeme gelen Fatih Terim'e yanıt veren Cengiz, eski futbolcuları Arda Turan'ın transferinin gündemlerinde olmadığını söyledi. Cengiz, Fatih Terim ile ilgili de, "Ayrı ayrı fikirlerdeysek ayrı ayrı yollara gitmemiz gerekir" dedi.

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Mustafa Cengiz şunları söyledi, "Bu kardeşimizle ilgili bize gelen bir şey yok. (Arda Turan) Gündemimizde yok ve bize intikal eden resmi bir şey yok dedim. 2 yıldan bu yana, transfer şöyle yapılır. Bu kardeşimiz gibi bilinen bir oyuncuysa, sportif direktöre gelir, teknik direktör ve ekibi de inceler, sonra Abdurrahim beye gelir. Bugüne kadar kiralıklıklar dahil 30'a yakın transfer yaptık, UEFA sınırlarını aşmadık. Teknik kadromuz ne istediyse onları aldık. Arda kardeşimiz hariç! Biraz evvel bahsettiğim gibi Arda ile ilgili bize gelmiş bir şey yok.

'TERİM'İN SÖZLERİNDEN HİCAB DUYDUM'

"Arda Turan Galatasaray'a hizmet etmiştir, Galatasaray'a para kazandırmıştır. Ben yolunun açık olmasını isterim. Arda ile hiçbir husumetimiz yok. Ona sonsuz sağlıklı yıllar diliyoruz. Biz bu arkadaşın Galatasaray'a yararlı olacağını düşünmüyoruz. Karar Galatasaray'da yönetim kurulu tarafından alınır. Sayın teknik direktörün 'Fikir ayrılığı yaşıyoruz' sözü bizi çok yaraladı. Ben teknik direktör olsam yakışıp yakışmadığını demem. Hicap duyarız. İki ne vermişiz? Şu an gündemde bilgi sızdıran bir yönetim kurulu. Bilgi sızdıran bir yönetim kurulu... Hangi bilgi verilmiş? Bir arkadaş sordu, 'Fatih Hoca gelmiş' diye... Evet geldi ve hiçbir problem yok. Biz aynı noktadayız. Ayrı ayrı fikirlerdeysek ayrı yollara gitmemiz gerekir. Galatasaray'ın hayrına bu konunun kapatılması gerekiyor. Bütün konsantrasyonumuzu, enerjimizi bizim şampiyonluk yürüyüşüne vermemiz gerek. Biz bu arkadaşın Galatasaray'a yararlı olacağını düşünmüyoruz. Biz idari ve sosyal olarak Arda Turan'ın Galatasaray'a faydalı olmayacağına inanıyoruz, bu kadar.

(Fenerbahçe'ye limit aşım hakkı verilmesi) Galatasaray olsa kesin ceza verirlerdi, yüzde 100, eminim. Galatasaray bir hile yapsa, tavladan pul çalsa, amatöre kadar gitmiştik. Bizim bir hatamız varsa söyleyin, ipi biz çekeriz. Bizim başkanlarımız gururlu ve onurludur, altındaki sandalyeye kendi vurur." (HABER MERKEZİ)

Fatih Terim'den saat 19.05'te paylaşımFatih Terim'den saat 19.05'te paylaşım