Muriqi: Planlı yapsam, gol atınca formamı falan çıkarırdım

Muriqi'den bilerek kart gördüğü iddiasına yanıt: Planlı yapsam, gol atınca formamı çıkarırdım.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe'nin Kosovalı futbolcusu Vedat Muriqi, Süper Lig'in 18. haftasında dün Gaziantep FK ile yaptıkları maçta kırmızı kart görmesine neden olan ikinci sarı kartı bilinçli olarak gördüğü yönündeki iddialara yanıt verdi. Muriqi, "Planlı yapsam, gol atınca formamı falan çıkarırdım" dedi.

Fenerbahçe internet sitesinde açıklaması yayınlanan Muriqi, "Rakip hızlı başlamasın diye refleks olarak yaptığım bir hareketi planlanmış gibi yorumlayanlar olmuş. Planlı yapsam, gol atınca formamı falan çıkarırdım. Bu kişiler içinde takımımıza karşı algı oluşturmak için uğraşanlar olduğunu hem ben hem de tüm camiamız iyi biliyor. Tek düşüncemiz şampiyonluk. Sadece saha içine konsantreyiz. Başka bir düşüncemiz yok. Gördüğüm kartla ilgili maç sonrası çıkartılan dedikoduların farkındayım. Bununla ilgili konuşmaya bile gerek yok. Nabzın 180'e çıktığı bir iş yapıyoruz. Sahadayken aklımızda sadece oynadığımız maçı kazanmak oluyor" dedi.

ELEŞTİRİLERİN SEBEBİ

Sarı kart ceza sınırında bulunan Muriqi, Gaziantep FK maçında gördüğü ilk sarı kartla Süper Lig'in 19. haftasındaki Medipol Başakşehir maçı öncesi cezalı duruma düştü. Oyuncu uzatma dakikalarında ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan ihraç edilince, cezasını hafta içi Kayserispor ile oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası'nda çekmek zorunda kalıyor. Muriqi'nin lig maçında cezalı olmamak için ikinci sarı kartı bilerek gördüğü iddia edilmiş ve oyuncuya eleştiriler yöneltilmişti. (HABER MERKEZİ)