Merih Demiral attı, Juve kazandı

Juventus deplasmanda Roma'yı 1-2 yendi. Merih Demiral önce gol attı, sonra sakatlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) 19. haftasında Juventus, Roma'yı deplasmanda 2-1 yenerek lig liderliğine yükseldi. Juventus'un ilk golü 3. dakikada milli futbolcu Merih Demiral'dan geldi. Demiral maçın 16. dakikasında kötü bir şekilde düşerek sakatlandı ve oyundan çıktı. Juventus teknik direktörü Sarri, Demiral'ın sakatlığının ciddi olabileceğini söyledi. Daha sonra kulüpten yapılan açıklamada Merih Demiral'ın sol diz ön çapraz bağlarının koptuğu ve sezonu kapattığı açıklandı.

Roma Olimpiyat Stadı’nda oynanan maçı 60 bin 513 futbolseverin izledi. Milli futbolcu Demiral'ın Juventus formasıyla attığı ilk golün ardından Cristiano Ronaldo, 10. dakikada penaltı atışını gole çevirerek farkı 2'ye çıkardı.

65. dakikada Cengiz Ünder'in kafa vuruşunda topu kale çizgisinden çıkaran Alex Sandro'nun elle müdahale ettiği VAR kararıyla tespit edildi ve hakem Guida, bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Diego Perotti, 67. dakikada farkı 1'e indirdi: 2-1. Maç bu skorla bitti.

JUVE YENİDEN LİDER

Bu sonuçla puanını 48'e yükselten Juventus, dün puan kaybeden Inter'den liderlik koltuğunu devraldı. Juventus, Roma'yı yenerek galibiyet serisini de 4 maça çıkardı. Roma ise ligde sahasında oynadığı son iki maçtan da yenilgiyle ayrıldı ve bu sezonki 4. yenilgisini alarak 35 puanla 5. sırada yer buldu.

Fransa'nın Lille takımında forma giyen ancak sakatlığı sebebiyle Roma'da tedavi gören milli oyuncu Yusuf Yazıcı da maçı tribünden takip etti. (AA)