Osmanlıspor, Şenol Ayvaz'a satılıyor

Osmanlıspor'un iş insanı Şenol Ayvaz'a satılacak. Resmi işlemlerin gelecek hafta yapılması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TFF 1'inci Lig ekiplerinden Osmanlıspor'un, iş insanı Şenol Ayvaz'a satışı konusunda anlaşma sağlandı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, TFF 1'inci Lig'de ilk devreyi 15'inci sırada tamamlayan başkent ekibi el değiştiriyor. Başkanlığını Sadık Dik'in yaptığı kulübün, iş insanı Şenol Ayvaz'a satılması konusunda taraflar prensipte anlaştı. Resmi işlemlerin ise gelecek hafta gerçekleştirileceği belirtildi.

Ayvaz daha önce Akçaabat Sebatspor ve Zağnosspor kulüplerinde başkanlık yapmıştı.

BELEDİYE BÜNYESİNDE KURULMUŞTU

Osmanlıspor Futbol Kulübü, Ankara Belediyespor adıyla 21 Mart 1978'de kuruldu. 1984 yılında Ankara Büyükşehir Belediyespor, 1998 yılında Büyükşehir Belediye Ankaraspor isimlerini aldı. Kulübün futbol branşı 2005 yılında, Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinden çıkartılarak Ankaraspor A.Ş. adı ile özelleştirildi.

2014-15 sezonu öncesinde kulübün Ankaraspor olan ismi Osmanlıspor Futbol Kulübü, mavi-beyaz olan renkleri ise mor-sarı olarak değiştirildi.

Yeni ismiyle mücadele ettiği sezonda Süper Lig'e yükselen Osmanlıspor, 2015-2016 sezonunu 5'inci sırada bitirdi ve UEFA Avrupa Ligi'ne katıldı. Osmanlıspor, 2017-2018 sezonu sonunda küme düştü.

AHMET GÖKÇEK'İN ANKARAGÜCÜ'NE SEÇİLMESİYLE KÜME DÜŞÜRÜLDÜ

Başkent temsilcisi, Süper Lig'de 2009-2010 sezonunda Ankaraspor ismiyle mücadele ederken, "Ankaragücü ile arasında sportif rekabeti engelleyici bağ bulunduğu" gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından, bir alt lige düşürülmüştü.

Karar, kulüp yöneticisi ve dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu olan Ahmet Gökçek'in Ankaragücü Kulübü Başkanı seçilmesiyle alınmıştı. Ankaraspor Başkanı Ruhi Kurnaz ve Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek'e de 6 ay hak mahrumiyeti cezası verilmişti.

Karara tepki gösteren Melih Gökçek ise "'Melih Gökçek'in oğlu başkan oldu diye maç satılacakmış gibi gösteriliyor. Federasyonun, bana karşı anlamadığım bir düşmanlığı var. Biz, FIFA'nın kurallarına aykırı hiçbir şey yapmadık" demişti.

BELEDİYEDEN AKTARILAN HAFRİYAT GELİRLERİYLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Osmanlıspor, Melih Gökçek'in 28 Ekim 2017'de belediye başkanlığından istifa ettirilmesinin ardından yeniden tartışmalara konu olmuştu. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan oylamada Gökçek'in yerine AK Parti'nin adayı Mustafa Tuna seçildi.

Tuna seçilmesinin ardından otopark ve hafriyat ihalelerini iptal etti. Hafriyat ve otopark ihalelerinden elde edilen gelir, Gökçek'in onursal başkanı olduğu Osmanlıspor ile Keçiörengücü ve Bugsaş’a gidiyordu. Tuna döneminde Yeniket Stadı'nın Osmanlıspor tarafından bedelsiz olarak 25 yıl kullanılmasına dair protokol de iptal edildi.

31 Mart seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına CHP'li Mansur Yavaş seçildi. Yeni yönetim 28 Ağustos 2019'da hafriyat gelirleriyle ilgili soruşturma başlattı. (DUVAR-AA)

Gökçek'in hafriyat ve otopark ihaleleri iptal!Gökçek'in hafriyat ve otopark ihaleleri iptal!

Yenikent Stadı, Osmanlıspor'dan alındıYenikent Stadı, Osmanlıspor'dan alındı

Osmanlıspor'dan neden nefret ediliyor?Osmanlıspor'dan neden nefret ediliyor?

Osmanlıspor’a giden hafriyat gelirlerine soruşturmaOsmanlıspor’a giden hafriyat gelirlerine soruşturma