Maç sonucu: Fenerbahçe 3 - Beşiktaş 1

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde 24. dakikada gol geldi. Sarı lacivertliler Max Kruse'nin penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Ozan Tufan 32. dakikada farkı ikiye çıkardı. Siyah beyazlılar Atiba ile golü buldu ve ilk yarı 2-1 sona erdi. Fenerbahçe, Muriqi'nin attığı golle maçı 3-1 kazandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'in 16. haftasının en kritik maçı Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde ilk gol 24. dakikada sarı lacivertlilerden geldi. Kruse penaltından Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. Ev sahibi takım Ozan Tufan ile 32. dakikada farkı ikiye çıkardı. Beşiktaş Atiba ile farkı bire indirdi. İlk yarı 2-1 sona erdi. İkinci yarıda Fenerbahçe Muriqi ile farkı yeniden ikiye çıkardı.

Derbi heyecanı öncesi, Beşiktaş taraftarının Kadıköy'e getirildikleri iki otobüsün camının kırık olduğu görülünce, taraftarlar bir süre bekletildi. Elinden yaralanan bir taraftar, otobüsün camını kendisinin ve üç arkadaşının daha kırdığını söyleyince, bu taraftarlar gözaltına alındı. Taraftarlar, derbi maçı izlemekten men edildiler, otobüsten inen diğer taraftarlar ise stada alındı.

ZİRVEDEN KOPMAMA MAÇI

15. Haftada rakiplerine kaybederek moralsiz olan iki takım şampiyonluk yarışından kopmamak adına mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıktı.

Fenerbahçe’de sakatlıkları devam eden Moses, Hasan Ali, Zajc ve Sadık kamp kadrosunda yer almazken kırmızı kart gören Garry Rodrigues de sahada yoktu. Beşiktaş’ta ise Dorukhan ve Douglas sakatlıkları nedeniyle maçta yoktu.

Fenerbahçe 24. dakikada penaltı kazandı. Max Kruse penaltı vuruşunu gole çevirerek takımını öne geçirdi. Ozan Tufan 32. dakikada skoru 2-0 yaptı. Siyah beyazlılar Atiba ile farkı bire indirdi. İkinci yarıda sarı lacivertlilerin golcüsü Muriqi 58'de maçı 3-1'e taşıdı. Maç bu skorla sona erdi.

15 YILLIK YENİLMEZLİK

Fenerbahçe, aldığı 3-1'lik galibiyetle rakibi karşısında Kadıköy'deki yaklaşık 15 yıllık yenilmezlik serisini sürdürdü.

Ülker Stadı'nda oynanan derbiyi kazanan Fenerbahçe, en önemli rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı son yıllarda iç sahadaki ciddi üstünlüğünü devam ettirdi.

Beşiktaş'a karşı Kadıköy'de son yenilgisini 17 Nisan 2005'te 4-3'lük skorla alan sarı-lacivertliler, daha sonra taraftarı önündeki 18 derbide de siyah-beyazlılara galibiyet şansı tanımadı.

Fenerbahçe, Ülker Stadı'nda Beşiktaş ile oynadığı son 18 resmi maçın biri hükmen olmak üzere 11'ini kazanırken, 7'sinde berabere kaldı.

FENERBAHÇE 105 - BEŞİKTAŞ 107

İki takım tarihlerinde toplam 290 resmi maça çıktı. Fenerbahçe bu maçların 105’inde rakibine üstünlük sağlamışken, Beşiktaş rakibine 3 maç daha fazla yani toplam 107 kez üstünlük kurdu. Aralarında oynanan 79 maç ise berabere bitti. (HABER MERKEZİ)