Başakşehir'e asker selamı nedeniyle kınama cezası

UEFA Disiplin Kurulu, Başakşehirli futbolcuların asker selamı vermesi gerekçesiyle kulübe kınama verilmesini kararlaştırdı. Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, karara itiraz edeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA, futbolcuların gol sevinci sırasında asker selam vermesi nedeniyle Medipol Başakşehir'e kınama cezası verdi.

CNN Türk yayınında ceza kararının değerlendiren Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Önce İrfan Can ve Mahmut Tekdemir, disiplin komitesine sevk edilmişti. Arkasından da 6 tane oyuncumuz bu selamı verdi, arkasından 4 arkadaş da sevk edildi" dedi.

'32 TANE ÖRNEK VERDİK, 5 TANESİ BİZİM MAÇTAN SONRA'

"Avukatlarımızla çok iyi bir savunma hazırladık. Hatta 32 civarında örnek verdik ki bunlardan 5 tanesi bizim maçımızdan sonra yapılan selamlar" diyen Gümüşdağ, "Dolayısıyla bu savunmadan sonra bugün soruşturmanın sonucu geldi. Para cezası yok, kulüple ilgili herhangi bir ceza durumu yok. Sadece kınama var. Fakat biz kınanacak bir şey yapmadık. Kınama cezasının doğru olmadığını düşünüyorum ve kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

Tahkim kuruluna itiraz hakları olduğunu belirten Gümüşdağ, "Hukukçu arkadaşlara talimat verdim, çalışıyorlar. Pazartesi itibariyle de UEFA Tahkim Kurulu'na başvurup, kınama cezasını da kabul etmediğimizi, bununla ilgili hukuki savunma yapacağımızı, bunun da kaldırılması noktasındaki talebimizi ileteceğiz" diye konuştu.

'BU KONUDA TAVİZ VEREMEYİZ'

UEFA'nın kararının çifte standart olarak nitelendiren Gümüşdağ, "Maalesef bu çifte standartlar UEFA'da oluyor. Yani bugüne kadar yapılanlar, hatta bizim maçımızdan sonra yapılan asker selamları veren futbolcular disiplin soruşturmasına dahi tutulmadı. Ama nedense bu çifte standart var. Ama ben kınamayı da hiçbir şekilde kabul etmediğimizi söyledim. Bu konunda taviz veremeyiz, bu konu bizim hassas konumuz" dedi. (HABER MERKEZİ)

İrfan Can Kahveci'nin 'asker selamı'na soruşturmaİrfan Can Kahveci'nin 'asker selamı'na soruşturma