Tuzlasporlu Gökhan Çıra'ya saldırı iddiası

Galatasaray’ın Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur rövanş maçında Tuzlaspor’u deplasmanda 4-0 yendiği maç sonrası sahada olay çıktı. İddialara göre, Galatasaraylı Muslera ve bazı antrenörler Tuzlasporlu Gökhan Çıra’nın üzerine yürürken teknik direktör Fatih Terim, trans kadın Selin Ciğerci ile evli olan Çıra’ya transfobik bir göndermede bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur rövanş maçında dün akşam Galatasaray ile Tuzlaspor karşı karşıya geldi. Galatasaray'ın 2-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında Tuzlaspor'u 4-0 mağlup ederek tur atladığı maçın sonunda saha içi karıştı.

Galatasaraylı kaleci Muslera, maç sonunda, ilk maç sonrası soyunma odasında “Tuzlaspor 2-0 Galatasaray. Galatasaray hatırası” yazılı bir tahtanın önünde poz vererek sarı kırmızılıların tepkisini çeken Tuzlasporlu Gökhan Çıra’nın üzerine yürüdü.

Çıra’nın iddilarına göre Muslera, Çıra’ya küfrederek yumruk attı. Çıra da Muslera’ya karşılık verirken olaya Galatasaraylı antrenörler de dahil oldu. Yine Çıra’nın iddialarına göre, Galatasaraylı bir antrenör tünelde kendisine kafa attı.

Tuzlasporlu Gökhan Çıra'nın Instagram paylaşımı...

Maç sonunda yayıncı kuruluşa konuşan Çıra, Fatih Terim’in kendisini aradığını söyleyerek “Gelmiş bizim yardımcı antrenör’ün omzundan tutup ‘Gökhan Çıra sen misin?’ diye soruyor. Mafya mısın sen? Sen kimsin? Beni istediği zaman bulabilir. Evimi herkes biliyor” diye konuştu.

FATİH TERİM: TEBRİK EDECEKTİM ÇABUK DÖNMÜŞSÜN DİYE

Fatih Terim, Çıra’nın bu sözlerine yanıt verdi. Yayıncı kuruluşa konuşan Terim, Çıra’nın trans kadın Selin Ciğerci ile evli oluşu üzerinden futbolcuya transfobik bir imada bulundu. 66 yaşındaki teknik direktör şunları söyledi:

“Bana da şimdi soruyorlar. Gökhan’ı sormuşsun diye. Tabii soracağım. Bizim altyapıda oynamış. Geçen hafta fıtık ameliyatı olmuş. Tebrik edecektim çabucak dönmüşsün diye. Oluyor bazen böyle olaylar. Üzerine düşen neyse onu yapar. Yakışanı yapar.”

GÖKHAN ÇIRA: BENİ SAKIN EŞİMLE VURMAYIN

Terim’in bu açıklamasının ardından Çıra, sosyal medya hesabın üzerinden konuyla ilgili bir açıklamada bulundu.

Sosyal medyada da bazı taraftarların transfobik tacizlerine maruz kalan Çıra, yaptığı açıklamada, eşi üzerinden kendisini eleştirenlere sert çıktı. “Beni sakın eşimle vurmayın” diyen Çıra, şu ifadeleri kullandı:

“…Şunu da bilin, beni sakın eşimle vurmaya kalkmayın. Ben eşimin ölene dek arkasındayım. Eşimle bana gelene ben daha çok gelirim. Bunu da böyle bilin. Erkek olan yüzüme konuşsun.”

GÜRSES KILIÇ: FATİH TERİM 'OKAN'I SİZ Mİ SOYDUNUZ' DEDİ

Tuzlaspor Teknik Direktörü Gürses Kılıç, maçtan sonra verdiği demeçte "Maçtan önce sayın Fatih Terim'e giderek 'Hoş geldiniz' dedim. Fatih Terim bana eğer yanlış duymadıysam 'Okan'ı siz mi soydunuz?' dedi ama anlamadım. Bizim sportif direktörümüze sordum. O da bilmiyorum dedi. Konu ne anlamadım gerçekten," açıklamasını yaptı.

'BU BİR İNTİKAM MAÇI OLMAMALIYDI'

Tuzlaspor teknik direktörü Gürses Kılıç ise maçın ardından yaptığı açıklamalarda Galatasaray'ı ve Muslera'yı eleştirdi. Kılıç, "Adabımızla maç bitirdik, adabımızla da küçüklüğümüzü gösterdik. Saygıyla evimize döndük. Galatasaray ikinci maça linç ve intikam duygusuyla mı hazırlandı bilmiyorum ama Galatasaray'ın rakibi biz değiliz. Bence intikam duygusunu Madrid'de, Paris'te yapsaydılar. Biz 2. Lig'de mütevazı bir kulübüz. Galatasaray'ın rakibi değiliz" diye konuştu.

Gürses Kılıç, alt liglere dikkati çekmeyi ve keyifli bir maç izlettirmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, "Bunu fazlasıyla başardık. Galatasaray takımının, bu ülke insanının paralarıyla milyon avrolar alan futbolcuların Avrupa'dan elenip, burada ikinci lig takımına karşı intikam duygusuyla sahaya çıkmalarını ben yakıştıramadım" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera'nın ikinci yarıda yedek kulübelerini tahrik ettiğini savunan Kılıç, şunları kaydetti:

"Söylememe rağmen yan hakem görmezden geldi. Onun derdi de maçı bitirmekti. Fakat inanılır gibi değil, koridorda futbolcumuza kafa atıyorlar, saldırıyorlar. Ben bu olayı kınıyorum. Bu ülkede kısa bir süre önce futbol direktörlüğü yapmış olan Fatih Terim'in alt liglerdeki futbolcu ve antrenörleri koruyacağını düşünüyorum. Bakalım ne yapacak? Milyon avrolar alan yabancı oyuncularını mı koruyacak, yoksa 2. Lig'de mütevazı bir kadroyla oynayan Tuzlaspor'a destek mi olacak?"

Gürses Kılıç, ilk maçtan sonra skorla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan oyuncuları Gökhan Çıra'yı uyardıklarını dile getirerek, "Haberimiz oldu ve hemen kaldırdık. Paylaşımda da absürt bir şey görmedim ama ikaz ettik. Fatih Terim bir yerde, Gökhan Çıra bir yerde. Terbiyesizlik yapmış olabilir. Biz haddiniz bildiririz. Biz gerekeni yaptık. Bir yerde Galatasaray Kulübü var, Sayın Fatih Terim var. Gökhan Çıra belki terbiyesizlik yaptı ama 23 yaşındaki çocuktan söz ediyoruz" ifadelerini kullandı.

MUSLERA: BENİM ONA SÖYLEDİĞİM TEK ŞEY SAYGILI OLMASI GEREKTİĞİYDİ

Galatasaray kalecisi Muslera ise kulübün internet sitesi üzerinden açıklamalarda bulundu. Muslera, Tuzlasporlu oyuncu Gökhan Çıra ile arasında geçen gerginlikle ilgili şunları kaydetti:

"Benim küçüklüğümden, futbola başladığımdan beri gördüğüm ilk şey saygı. Rakiplerime, yetiştiğim camialara ve tüm camialara karşı hep saygı gösterdim. Biliyorsunuz rakip takımdaki bir oyuncu hem de altyapımızdan yetişen bir oyuncu ilk maçtan sonra çok saygısız bir hareket yaptı, biliyorsunuz. Ben maçtan sonra o oyuncunun yanına gidip saygı göstermesi gerektiğini söyledim. Benim rakip teknik direktörle hiçbir alakam yok, sosyal medyada dedikodular dolaşıyor olabilir ama ben sadece bir rakip oyuncuya gidip saygılı olması gerektiğini söyledim. Çünkü benim çocukluğumdan beri öğrendiğim en önemli şey bu. Ben herkese saygı göstermesi gerektiğini söylüyorum."

Deneyimli kaleci, Gökhan Çıra'ya yumruk attığı iddialarına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

"Eğer birisi 'Muslera gitti, birisine vurdu' diyorsa görüntüsünü göstermesi gerekiyor. Ancak gösteremez. Çünkü öyle bir görüntü yok. Zaten söylenen şey benim yapıma uygun bir olay da değil, benim karakterim buna müsaade etmez. Sonuçta sahada bizim dışımızda, bir sürü insan var, kadınlar var. Herkese saygılı olmak gerekiyor. Benim ona söylediğim tek şey saygılı olması gerektiğiydi." (HABER MERKEZİ-AA)