Arsenal: Mesut Özil'in paylaşımı kişisel görüşü

Arsenal, oyuncusu Mesut Özil'in Uygurlara yönelik tutumu nedeniyle Çin devletini eleştirmesi hakkında açıklama yaptı. Özil'in 'kişisel görüşlerini paylaştığı' ve 'Arsenal'ın apolitik bir kurum olduğu' vurgulanan açıklama, yalnızca Çin'in sosyal medya platformu Weibo'dan yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'ın forması giyen Mesut Özil, Çin'in Şincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki insan hakları ihlallerine tepki gösterdi. Özil, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 'Müslüman dünyasının buna sessiz kaldığını' ifade etti.

Arsenal ise Çin'in sosyal medya platformu Weibo'ya bir açıklama yaparak Özil'in 'kişisel görüşü'nü paylaştığını, takımın 'siyasete karışmama ilkesine hâlâ bağlı olduğunu' duyurdu. Açıklamada, "Mesut Özil'in paylaşımından sonra Arsenal, bunların MesuT'un şahsi görüşleri olduğunu açıkça ortaya koymak durumundadır. Arsenal her zaman apolitik bir kurum olmuştur" denildi.

Mesut Özil, "Ey Doğu Türkistan" diye başlayan paylaşımında, Çin hükümetinin Şincan'daki Uygurlara karşı tutumunu eleştirmişti. Özil, bölgede 1 milyondan fazla kişinin tutulduğu sanılan gözaltı merkezlerine ve Pekin yönetiminin asimilasyon politikalarına tepki göstermiş, diğer Müslümanları bu duruma sessiz kalmakla suçladı. (DIŞ HABERLER)

Beştepe’nin derin Uygur sessizliğiBeştepe’nin derin Uygur sessizliği

ABD'de Uygur Türkleri için Çin'e yaptırım tasarısı kabul edildiABD'de Uygur Türkleri için Çin'e yaptırım tasarısı kabul edildi

Çin'in Uygur Türkleri için 'beyin yıkama' talimatları sızdırıldıÇin'in Uygur Türkleri için 'beyin yıkama' talimatları sızdırıldı

Çin'in Doğu Türkistan raporu: Uygurlar Türk değilÇin'in Doğu Türkistan raporu: Uygurlar Türk değil

Çin'in Uygur belgeleri sızdırıldı: 'Merhamet göstermeyin'Çin'in Uygur belgeleri sızdırıldı: 'Merhamet göstermeyin'