Şenol Güneş: F Grubu'nu isterdim

Bükreş'te 30 Kasım akşamı gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası kura çekimi sonrasında Türkiye'nin rakipleri belli oldu. A Grubu'nda yer alacak olan Türkiye turnuvanın açılış maçını yapacak.

Google Haberlere Abone ol

BÜKREŞ - UEFA 2020 (Avrupa Futbol Şampiyonası), önümüzdeki yıl, 12 Haziran-12 Temmuz tarihlerinde oynanacak. Turnuvaya katılmaya hak kazanan takımların yer alacağı grupların belirlendiği kura çekimi Romanya'nın başkenti Bükreş'te gerçekleştirildi.

.

Kuraya 3'üncü torbadan giren Türkiye'nin yer alacağı grup belli oldu. Milli takım, 1'inci torbadan İtalya, 2'nci torbadan İsviçre ve 4'üncü torbadan Galler ile eşleşti. 12 farklı şehrin ev sahipliğinde yapılacak turnuvanın yeni formatına göre, A Grubu'nda yer alacak olan Türkiye, grup maçlarını Roma ve Bakü şehirlerinde oynayacak.

Kura çekimi sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şenol Güneş, "İlk maçı Roma'da oynamak bize bir avantaj sağlayabilir. Açılış maçları sürprizlere açıktır. Biz de bunu deneyeceğiz. Bakü'de oynayacak olmak da tabii ki bizim için avantaj. Tek dezavantajı var, o da uzun yol yapacak olmamız" dedi.

Güneş, İtalya ve İsviçre'nin teknik direktörlerinin Türkiye'yi tanıyor olmasının rakiplerinin avantajı olabileceğini söyledi.

Güneş, bir turnuvaya en iyilere karşı oynayarak başlamanın sonraki turlarda avantaj getirebileceğini düşünerek "kura çekimi sırasında Fransa ve Almanya'nın bir arada yer aldığı F Grubu'nda yer almayı arzuladığını" belirtirken A Milli Takım'ın gruptaki şansı hakkında "İkinci maçtan sonra önümüzü daha rahat görebileceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye ile aynı grupta yer alacak İtalya takımının teknik direktörü Roberto Mancini, grupta favori olmadıklarını ve takımların güçlerinin birbirine yakın olduğunu vurgularken A Grubu'nu dengeli gördüğünü söyledi.

Kura sonucu A grubunda yer alacağı belirlenen Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın maç fikstürü ise aşağıdaki gibi olacak:

  • 12 Haziran 2020 – İtalya-Türkiye (Roma)
  • 17 Haziran Haziran 2020 – Türkiye-Galler (Bakü)
  • 21 Haziran 2020 – Türkiye-İsviçre (Bakü)

EURO 2020'de gruplar belli olduEURO 2020'de gruplar belli oldu