Fenerbahçe, son 3 deplasman maçında 7 puan kaybetti

Göztepe-Fenerbahçe maçı 2-2 eşitlikle sona erdi. Sarı lacivertliler, rakip sahada oynadığı son 3 maçta 7 puan kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'in 13'üncü haftasında Göztepe ve Fenerbahçe 2-2 berabere kaldı. Bu skorla Kayserispor'a mağlup olan ve Yeni Malatyaspor'la berabere kalan Fenerbahçe, deplasmandaki son 3 maçında galibiyet elde edemedi.

Göztepe, 7'nci dakikada öne geçti. Savunma oyuncularından seken topla ceza alanı dışında buluşan Castro'nun şutunda, direğe de çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

44'üncü dakikada sol kanattan Emre Belözoğlu'nun kullandığı kornerde ceza alanı içindeki Serdar Aziz, kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi ve Fenerbahçe skora denge getirdi: 1-1.

FENERBAHÇE'NİN GOLÜ İPTAL EDİLDİ, GÖZTEPE'NİN PENALTISI TEKRARLANDI

55'inci dakikada Luiz Gustavo ile mücadele eden Soner Aydoğdu'nun Fenerbahçe ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyonun ardından hakem Abdulkadir Bitigen, VAR'dan gelen uyarının ardından pozisyonu izledi. Bitigen'in penaltı kararının ardından 58'inci dakikada penaltıyı kullanan Alpaslan Öztürk'ün şutunda, kaleci Altay Bayındır, topu kurtardı.

Aynı dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Moses, topu filelere gönderdi. Ancak penaltı atışı hakkında VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonu tekrar izleyen Abdulkadir Bitigen, Fenerbahçe'nin golünü iptal etti ve penaltı atışının tekrarına hükmetti.

63'ncü dakikada penaltı vuruşunu kullanan Alpaslan Öztürk, topu ağlarla buluşturdu: 2-1.

Bu golden sonra yedek kulübesindeki Göztepe Sportif Menajeri İlhan Şahin ile Fenerbahçe Yardımcı Antrenörü Volkan Kazak sarı kartla cezalandırıldı.

GUSTAVO KIRMIZI KART GÖRDÜ

Fenerbahçe, 68'inci dakikada bir kez daha eşitliği sağladı. Vedat Muriq'in kafayla topu aktardığı Rodrigues'in dokunduğu meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-2.

Fenerbahçe'de ilk sarı kartını 57'nci dakikada gören Luiz Gustavo, 90+1'inci dakikada ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyundan atıldı.

Karşılaşma 2-2 eşitlikle tamamlandı. Bu sonuçla Göztepe 17, Fenerbahçe de 22 puana yükseldi. (İZMİR/AA)