Trabzonspor, 3 puanı 3 golle aldı

Trabzonspor, MKE Ankaragücü'nün 3-0 mağlup etti. Bu galibiyetin ardından Trabzonspor maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'in 12'nci haftasında MKE Ankaragücü, Trabzonspor'u konuk etti.

Trabzonspor 6'ncı dakikada öne geçti. Kitsiou'nun, Yalçın Ayhan'a göndermek istediği topu araya girerek önüne alan Sörloth meşin yuvarlağı biraz sürdükten sonra ağlarla buluşturdu.

İKİ TAKIM DA DİREĞİ GEÇEMEDİ

MKE Ankaragücü, 18'inci dakikada gole yaklaştı. Canteros'un kullandığı serbest atışta top ilk önce direğe ardından da kalecinin sırtına çarparak kornere gitti.

23'üncü dakikada bu kez Trabzonspor direği geçemedi. Sosa'nın kullandığı serbest vuruşta altı pas içinde iyi yükselen Obi Mikel'in vuruşunda, üst direğe çarpan top oyun alanına geri döndü.

ANKARAGÜCÜ 10 KİŞİ KALDI

45+1'inci dakikada MKE Ankaragücü'nden Ricardo Faty, Seyed Majid Hosseini'ye yaptığı sert faulün ardından kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

Trabzonspor 49'uncu dakikada farkı ikiye çıkardı. Sol kanatta topla buluşan Nwakaeme meşin yuvarlağı diğer kanattaki Yusuf Sarı ile buluşturdu. Sarı, rakibi geçtikten sonra vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

56'ncı dakikada Pereira'nın sağ kanattan ceza alanı içine gönderdiği topla arka direkte buluşan Nwakaeme, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve Trabzonspor üç farklı üstünlüğü yakaladı.

Maçı 3-0 kazanan Trabzonspor puanını 22'ye çıkardı ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. MKE Ankaragücü ise 9 puanda kaldı. (ANKARA/AA)