Naim Süleymanoğlu vefatının ikinci yıl dönümünde anıldı

Halterci Naim Süleymanoğlu için anma töreni düzenlendi. Törene Süleymanoğlu ailesinin yanı sıra sporcular da katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Olimpiyat ve dünya şampiyonu halterci Naim Süleymanoğlu ölümünün ikinci yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Edirnekapı Mezarlığı'nda düzenlenen anma törenine, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra milli antrenörler ile Süleymanoğlu ailesi ve sevenleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende, 22 Kasım'da vizyona girecek "Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu" filminde Süleymanoğlu'nu canlandıran Hayat Van Eck ile Naim Süleymanoğlu Spor Lisesi öğrencileri ve göçmen derneklerinin temsilcileri de yer aldı.

TAŞDEMİR: HAYATI BİR MUCİZE

Törende AA muhabirine açıklamada bulunan Tamer Taşpınar, Naim Süleymanoğlu'nun Türkiye ve dünya için çok önemli bir isim olduğunu söyledi.

"Üç olimpiyat şampiyonluğu, yedi dünya, yedi Avrupa şampiyonluğu, 46 rekoru var, bunlar kolay değil" diyen Taşpınar, "Bir insana Cep Herkülü lakabı bu kadar yakışır, bir kelimeye sığdır deseler bunu söylersin. Bulgaristan'da Türklere zulüm ediyorlardı, çok kötü günlerdi. Geliş macerası, toprağı öpmesi ve bu hareketten sonra siyaseten çok kolay kolay elde edilemeyecek bir şey elde edildi. Bulgar zulmü bitti ve dünyaya duyuruldu" ifadelerini kullandı.

Süleymanoğlu'nun hayatını mucize olarak nitelendiren Taşdemir, "Çok büyük sporcuydu. Bunu takımlar büyük kitlelere yapabilir ama o tek başına yaptı. Onun için hayatı bir mucize. 50 yıllık kısa hayatına neler sığdırdı, böyle bir sporcuydu" dedi.

Naim Süleymanoğlu için düzenlenen anma törenine "Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu" filminde efsane halterciyi canlandıran Hayat Van Eck (sağda) de katıldı.

MÜMİNOĞLU: SPORCU OLARAK TARTIŞILMAZ BİRİ

Naim Süleymanoğlu'nun çocukluk arkadaşı İbrahim Müminoğlu ise "Naim, 35 yıllık can ciğer dostum. Kardeşim denecek kadar yakın arkadaşımdır. Biz okuldan arkadaşız. Sporcu olarak tartışılmaz biri. Vatanını, milletini, bayrağını olağanüstü seven biriydi" diye konuştu.

Anma töreni, konuşmaların ardından sona erdi. (İSTANBUL/AA)

Naim Süleymanoğlu kimdir?Naim Süleymanoğlu kimdir?