Avrupa liglerinde günün sonuçları

Avrupa liglerinde cumartesi günü önemli karşılaşmalar oynandı. Almanya'da Bayern Münih, Borissia Dortmund'u konuk ederken, Leicester City ise Arsenal'i ağırladı. Her iki maçı da ev sahibi ekipler kazandı. Pazar günü ise gözler Liverpool-Manchester City maçında olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa liglerinde bugün önemli karşılaşmalar oynandı.

Almanya'da Bayern Münih ile Borissisa Dortmund'u karşı karşıya getiren maçta ev sahibi Münih, rakibini farklı mağlup etti: 4-0. Bavyera ekibinde bu maçta da 2 kez fileleri havalandıran Lewandovski, kendisine ait olan üst üste gol atma rekorunu 11 maça çıkardı. Bayern Münih bu galibiyetle 3. sıraya yükseldi.

Lewandovski

Bundesliga'da 2. sıradaki RB Leipzig ise deplasmanda Hertha Berlin'i 4-2 mağlup etmeyi başardı. Günün bir diğer maçında ise Schalke 04 ile Fortuna Düsseldorf 3-3 berabere kaldı. Schalke'nin ikinci golünü Ozan Kabak atarken, Fortuna Düsseldorf'un üçüncü golünü ise Suat Serdar kaydetti.

İngiltere Premier Liginde günün önemli maçında Leicester City, sahasında Arsenal'i 2-0 mağlup etti. Leicester'da 90 dakika forma giyen Çağlar Söyüncü maçın en fazla pas yapan oyuncusu oldu. Çağlar, toplam 82 pas yaparken, bunlarda yüzde 92,7'lik bir isabet sağladı.

Çağlar Söyüncü galibiyeti böyle kutladı...

Cenk Tosun'un ilk 11'de başladığı maçta ise Everton deplasmanda Southampton'ı 2-1 mağlup etti. Chelsea ise evinde Crystal Palace'ı 2-0'la geçti. Tottenham ise konuk ettiği Sheffield United ile 1-1 berabere kalarak ligde galibiyet hasretini sürdürdü. İngiltere haftanın maçı ise pazar akşamı 19.30'da Liverpool ile Manchester City arasında oynanacak.

Cenk Tosun ilk 11'de başladığı maçta 74 dakika sahada kaldı.

İtalya'da, Hellas Verona'yı 2-1 mağlup eden Inter maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Napoli ise evinde Genoa ile golsüz berabere kalarak kritik bir puan kaybı yaşadı. İtalya'da pazar akşamı 22.45'te Juventus Milan'ı konuk edecek.

Inter'li oyuncuların galibiyet sevinci...

İspanya'da ise Real Madrid, Eibar'ı deplasmanda 4-0'la geçerek liderlik koltuğuna oturdu. Valencia da evinde bu sezonun flaş ekibi Granada'yı 2-0 mağlup etti. Barcelona da günün son maçında Celta Vigo'yu 4-1'le geçti. İspanya'da yarın akşam Endülüs derbisinde Real Betis, Sevilla'yı konuk edecek. (HABER MERKEZİ)