Medipol Başakşehir: 2 - Trabzonspor: 2

Deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşılaşan Trabzonspor, uzatmalarda bulduğu golle 1 puan aldı. Başakşehir, Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 7 karşılaşmaya çıkarırken, 3 maçlık galibiyet serisini devam ettiremedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in dokuzuncu haftasında konuk olduğu Medipol Başakşehir karşısında 1 puanı uzatma bölümünde bulduğu golle hanesine yazdırdı.

Ligde haftanın kapanış maçında Medipol Başakşehir, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Trabzonspor'u konuk etti.

Mücadelenin ilk yarısında iki takım da gol fırsatlarından yararlanamadı ve devre arasına 0-0 beraberlikle girildi. Karşılaşmanın 59'uncu dakikasında Trabzonspor, Martin Skrtel'in ceza sahası içinde elle oynamasından dolayı penaltı kazandı. Penaltıyı 61'inci dakikada kullanan Daniel Sturridge, takımını öne geçiren golü kaydetti.

Geri düşmesinin ardından çabuk toparlanan Başakşehir, 65'inci dakikada kaleci Uğurcan Çakır'ın ceza sahasında Enzo Crivelli'yi düşürmesiyle penaltı kazandı. Topun başına geçen Edin Visca, 67'nci dakikada penaltıyı gole çevirerek skora dengeyi getirdi: 1-1.

Maçın 78'inci dakikasında Martin Skrtel'in ayağından bulduğu golle 2-1 öne geçen Başakşehir uzatma dakikalarına bu skorla girdi. Mücadelenin 90+6'ncı dakikasında Alexander Sörloth ile fileleri havalandıran bordo-mavili takım, skora denge getirdi ve maç 2-2 beraberlikle sona erdi.

Bu sonuçla Trabzonspor, puanını 16'ya, Medipol Başakşehir ise 15'e çıkardı.

SÖRLOTH ÜST ÜSTE DÖRDÜNCÜ MAÇ AĞLARI HAVALANDIRDI

Trabzonspor'un golcüleri Alexander Sörloth ve Daniel Sturridge, takımlarının gol yükünü çekmeye devam ediyor.

Başakşehir maçında attığı golle bu sezon altıncı kez fileleri havalandıran Norveçli Sörloth, ligde üst üste 4 maç gol sevinci yaşadı. Sörloth, Beşiktaş, Çaykur Rizespor ve Gaziantep Futbol Kulübü maçlarının ardından Medipol Başakşehir karşılaşmasında da takımı adına skoru değiştirdi.

Bordo-mavili kulübün bu sezonki transferi Sturridge ise ligin sekizinci haftasındaki Gaziantep Futbol Kulübü ile oynanan maçın ardından Başakşehir müsabakasında da fileleri havalandırdı.

BAŞAKŞEHİR YENİLMEZLİK SERİSİNİ YEDİ MAÇA ÇIKARDI

Ligin ilk 2 haftasını mağlubiyetle kapatan Medipol Başakşehir, sonrasında oynadığı altı maçta mağlup olmamıştı. Sahasında Trabzonspor ile 2-2 berabere kalan Başakşehir, yenilmezlik serisini yedi maça yükseltti.

Trabzonspor beraberliğiyle Medipol Başakşehir'in üç maçlık galibiyet serisi sona erdi. Turuncu-lacivertliler, ligde son yedi maçta dört galibiyet, üç beraberlik yaşadı.

TRABZONSPOR'UN GALİBİYET SERİSİ SONA ERDİ

Süper Lig'de son olarak beşinci haftada Demir Grup Sivasspor'a mağlup olan Trabzonspor, sonrasındaki Beşiktaş, Çaykur Rizespor ve Gaziantep Futbol Kulübü müsabakalarını kazandı.

Medipol Başakşehir ile berabere kalan Karadeniz temsilcisi, galibiyet serisini devam ettiremedi.

TRABZONSPOR, BAŞAKŞEHİR DEPLASMANINDA YEDİ MAÇTIR KAZANAMIYOR

Medipol Başakşehir, Trabzonspor ile yaptığı son dokuz lig maçında mağlubiyet yüzü görmedi. Bordo-mavili takıma karşı ligdeki son yenilgisini 2014-2015 sezonunun ikinci yarısında yaşayan turuncu-lacivertli takım, sonrasındaki müsabakalarda rakibine mağlup olmadı.

Medipol Başakşehir, söz konusu süreçte Trabzonspor maçlarında beş galibiyet, dört beraberlik aldı.

Trabzonspor, Başakşehir ile deplasmanda oynadığı son yedi lig müsabakasında galip gelemedi.

Dış sahadaki son galibiyetini o dönemki adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı 2011-2012 sezonunda alan bordo-mavili ekip, sonrasındaki yedi karşılaşmayı kazanamadı.

Trabzonspor, söz konusu süreçte üç beraberlik, dört yenilgi yaşadı.

TARAFTARLAR ARASINDA KAVGA ÇIKTI

Trabzonspor taraftarları, kendileri için ayrılan konuk takım tribününü doldururken, ev sahibi takım tribünden de bilet aldı.

Karşılaşmanın son dakikalarında aynı tribünde bulunan taraftarlar arasında yaşanan kavgaya polis ekipleri müdahale etti. (İSTANBUL/AA)