Futbol Disiplin Talimatı'nın iki maddesinde değişiklik yapıldı

Futbol Disiplin Talimatı'nda yapılan değişiklikle sezon içinde 4 sarı karta ulaşan teknik direktör, görevli ve kulüp yöneticileri sonraki maçta cezalı olacak. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, bugünkü toplantısında Futbol Disiplin Talimatı'nın (FDT) iki maddesinde değişiklik yapılmasına karar verdi.

TFF'nin internet sitesinden açıklanan karara göre, Futbol Disiplin Talimatı'nın 93'üncü maddesinde yapılan değişiklikle üst üste ya da aralıklı olarak toplam dört sarı kart gören teknik adam, görevli veya kulüp yöneticilerinin kulübün bir sonraki maçta cezalı olacak. Ceza alanlar müsabaka isim listesine yazılamayacak, soyunma odası ve yedek kulübesine giremeyecek.

Talimatın 97'inci maddesinde de değişikliğe gidildi.

Hak mahrumiyeti cezası olan kulüp başkanlarına getirilen, hak mahrumiyeti cezasının "kulübünün resmi müsabakalarında, protokol tribünü hariç stadyumlara girmelerine engel olmaz" istisnası kaldırılarak, cezasının, kulübün Play-Off Finali, Türkiye Kupası Finali, Süper Kupa müsabakası veya kupa seremonisinin gerçekleştirileceği bir müsabakanın oynandığı güne denk gelmesi halinde müsabaka günü uygulanmayacak. (HABER MERKEZİ)