UEFA, asker selamı için soruşturma başlattı

UEFA, Türkiye A Milli Takım futbolcularının Arnavutluk ve Fransa maçlarında "politik provokasyon içeren davranışlar sergilediği" iddiasıyla Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) hakkında disiplin soruşturması başlattı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri'nde Arnavutluk ve Fransa maçlarında Türkiye A Milli Takımı futbolcularının "potansiyel politik provokasyon içeren davranışlar sergilediği"ni öne sürerek disiplin soruşturması başlattığını açıkladı.

UEFA'dan yapılan yazılı açıklamada, soruşturma için UEFA Etik ve Disiplin Kurulu'ndan bir müfettişin görevlendirildiği aktarıldı.

Türkiye'nin Arnavutluk'u 1-0 mağlup ettiği ve Fransa'yla 1-1 berabere kaldığı maçlarda, Türk futbolcular Suriye'nin kuzeydoğusundaki Barış Pınarı Harekatı'na destek için asker selamı vermişti.

BAKAN KASAPOĞLU: UEFA'YI BASİRETLİ OLMAYA DAVET EDİYORUM

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Dünya Şampiyonası'nda madalya alan kadın milli boksörler ve Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Görme Engelliler Kadın Golbol Milli Takımı'nı kabulünde açıklamalarda bulundu.

"Türk oyuncuların asker selamı yapması spor ruhuna aykırı. UEFA'nın yaptırım uygulamasını talep ediyorum'' diyen Fransa Spor Bakanı Maracineanu'yu eleştiren Kasapoğlu, "Fransız Bakan'ın UEFA'ya yönelik şikayet konusu var. Sahadaki başarısızlığı masa başı bir takım oyunlarla başka yöne çekmek isteyenlerin bu çalışmalarını dünya spor kamuoyunun yemeyeceğini ifade etmek istiyorum" dedi.

2018 FIFA Dünya Kupası'nı kazanan Fransa Milli Takımı'nın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u ziyaretinde Antoine Griezmann'ın asker selamı verdiği hatırlatan Kasapoğlu, "Çifte standardın olduğunu ifade ettim. O gün Griezmann'ın asker selamına ses çıkarmayanlar, milli futbolcularımızın güzel selamından başka anlamlar çıkarmaya çalışıyor. UEFA'yı da kendilerine ulaşan soruşturma talebi nedeniyle basiretli olmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. (DUVAR-AA)