AA: UEFA İletişim Direktörü inceleme iddialarını yalanladı

UEFA İletişim Direktörü Philip Townsend, A Milli Takım'ın asker selamlı gol sevinci hakkında İtalyan devlet ajansı ANSA'da yer alan "İnceleme başlatılabilir" sözlerini Anadolu Ajansı'na yalanladı. AA'ya göre Townsend "UEFA'nın herhangi bir yorumu olmamıştır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anadolu Ajansı (AA), A Milli Futbol Takımı'nın cuma günü Arnavutluk'la oynadıkları maçta yaptıkları 'asker selamı'nın UEFA tarafından incelenebileceği haberinin yalanlandığını duyurdu. AA'ya göre UEFA İletişim Direktörü Philip Townsend, dış basında da geniş yer bulan "Regülasyonlar politik ve dini farklılıklara yönelik hareketleri yasaklıyor. Kontrol edeceğimin garantisini verebilirim" sözlerini yalanladı. AA'nın ulaştığı Townsend, "Cuma günkü maçla ilgili UEFA'nın herhangi bir yorumu olmamıştır" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

A Milli Takım, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde cuma günü Arnavutluk'u ağırlamış ve Cenk Tosun'un attığı son dakika golüyle rakibini 1-0 mağlup etmişti. Futbolcular, golü asker selamı yaparak kutlamış ve Barış Pınarı Harekatı'nda yer alan askerlere armağan ettiklerini belirtmişlerdi.

İtalyan Haber Ajansı ANSA ise kendilerine konuşan Townsend'in "Bu sevinci görmedim ancak bir provokasyon olabilir. Regülasyonlar politik ve dini farklılıklara yönelik hareketleri yasaklıyor. Kontrol edeceğimin garantisini verebilirim" ifadelerini kullandığını duyurmuştu. Bu açıklamalar dünya basınında geniş yer bulmuştu. (HABER MERKEZİ)

UEFA'dan 'asker selamı'na incelemeUEFA'dan 'asker selamı'na inceleme