Amedspor taraftarına 72'nci yasak

Cumartesi günü deplasmanda oynanacak Sarıyerspor maçında Amedspor taraftarı için yasak kararı verilmesine ilk tepki Amedspor Kulübü Başkanı Metin Kılavuz'dan geldi. Kılavuz, karara, "Amedspor taraftarı hangi deplasmanda güvenliği sarstı? Her deplasmanda alınan yasak kararlarınıza dayanak yapılabilecek tek bir olay var mı? Elbette ki koskoca bir Hayır. Amedspor, yarınlar için tüm engelleri aşa aşa bugünlere geldi. Ne olursa olsun Amedspor sporda barış kervanı olmaya devam edecektir" diye tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR- Yarın (cumartesi) Sarıyerspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Amedspor taraftarı için yine yasak kararı alındı. Amedspor Kulübü Başkanı Metin Kılavuz, İl Güvenlik Kurulunca alınan kararı kınadı. Kılavuz, “Amadespor’a uygulanan deplasman yasağının dünyada bir benzeri yok” dedi.

TARAFTARA 72’NCİ YASAK

Kılavuz şunları söyledi: "Spor; dostluk, kardeşlik ve barıştır. Aynı zamanda spor; dokunmadır, buluşmadır, konuşma ve dinlemedir. Spor alanları arena, sporcular da gladyatör değildir. Spor, masada değil arsada güzeldir. Ve spor, eşit koşullarda yarışabilmektir. Takımımıza yönelik İl Güvenlik Kurullarınca alınan kes-yapıştır türünden hukuka, gerçeğe ve hakkaniyete aykırı taraftar yasağı kararı Sarıyer maçında da devrede. Amadespor’a uygulanan deplasman yasağının dünyada bir benzeri yok. Kulübümüze yönelik devam eden yasak kararları bu yönüyle dünya çapında rekora gidiyor. Her idari işlem veya karar hukuk sınırları içinde adil olmalıdır. En yüksek sesle soruyoruz; Amedspor taraftarı hangi deplasmanda güvenliği sarstı? Her deplasmanda alınan yasak kararlarınıza dayanak yapılabilecek tek bir olay var mı? Elbette ki koskoca bir Hayır. Amedspor, yarınlar için tüm engelleri aşa aşa bugünlere geldi. Ne olursa olsun Amedspor sporda barış kervanı olmaya devam edecektir.

Sarıyer, Yozgat, Gümüşhane, Samsun ve Trabzon ile buluşmamıza engel olunsa da Amedspor Sarıyer’dir, Yozgat’tır, Gümüşhane’dir. Amedspor, Anadolu ve Mezopotamya arasında köprüdür.

Alınan 72’inci deplasman yasağı kararı bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Bu konuda devam eden hukuki ve demokratik tepkimizi hem ulusal hem de uluslararası mekanizmalara götüreceğimizden hiç kimse şüphe duymamalıdır. Alınan kararı bir kez daha kınıyoruz.” (DUVAR)