Derbi golsüz sona erdi

Galatasaray ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getiren derbi mücadelesinden gol sesi çıkmadı. Pozisyon adına kısır geçen maçta geçmiş yıllardaki gerginlikler bu kez yaşanmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray, Süper Lig’in 6. haftasında Fenerbahçe ile Türk Telekom Stadı’nda karşılaşıyor. Tempolu başlayan mücadele devrenin ortalarına doğru yavaşladı. İki takım da pozisyon üretmekte zorluk çekti.

Galatasaray adına Lemina 2 kez Fenerbahçe kalesini yokladı fakat bunlarda Altay başarılı şekilde topları çeldi. Bir pozisyona da Nagatomo ile giren Galatasaray buradan da gol çıkaramadı.

Fenerbahçe ise 2 kez Tolga Ciğerci ile rakip kaleyi yoklasa da sonuç elde edemedi. Fenerbahçe'nin maçın başında ev sahibi takımın baskısını kırması dikkat çekti.

İkinci yarıya Fenerbahçe, Isla-Deniz Türüç değişikliğiyle başladı. Galatasaray'da ise 59'uncu dakikada Lemina'nın yerine Ömer Bayram oyuna dahil oldu.

Galatasaray ikinci oyuncu değişikliğini 68'inci dakikada Feghouli'nin yerine giren Emre Mor'la yaptı.

Madrid derbisi de golsüz sona erdiMadrid derbisi de golsüz sona erdi

İLGİNÇ VAR KARARI

Maçın 54. dakikasında Fenerbahçe ceza sahası içinde Mario Lemina, topla buluştuğu anda Luiz Gustavo'nın müdahale ettiği pozisyonda yerde kaldı.

Galatasaraylı oyuncuların penaltı itirazında bulunduğu sırada maç 4 dakika durdu. Video Yardımcı Hakem'e (VAR) başvuran hakem Cüneyt Çakır, pozisyonu kenardan bir kez daha izledi. Çakır, bu pozisyon öncesi topun orta sahada Ryan Babel'in eline çarptığı gerekçesiyle Fenerbahçe lehine serbest vuruş kararı verdi.

Maçtaki ilk sarı kart 75'inci dakikada Emre Belözoğlu'na çıktı. 78'inci dakikada Galatasaraylı Marcao'da sarı kart gördü. Bu pozisyonun ardından 82'de bir sarı kart da Mariano'ya geldi.

İkinci yarıda iki takım da kaleye isabetli şut gönderemedi. Büyük umutlarla transfer edilen Radamel Falcao, etkisiz bir performansın ardından yerini 90'ıncı dakikada Adem Büyük'e bıraktı.

Sezonun ilk derbisi böylece golsüz tamamlanmış oldu.

GALATASARAY RAKİBİNE KARŞI 5 YILDIR KAZANAMIYOR

Sarı-kırmızılı takım, tarihi rekabet içinde olduğu Fenerbahçe'yi 5 yıldır yenememenin sıkıntısını yaşıyor.

Galatasaray, Süper Lig'de rakibini son kez 2014-2015 sezonunun ilk yarısında yenme başarısı gösterdi. 18 Ekim 2014'te Türk Telekom Stadı'nda oynanan karşılaşmayı 2-1 kazanan sarı-kırmızılı takım, sonraki 10 karşılaşmada rakibine üstünlük kuramadı.

Sarı-kırmızılı takım, Fenerbahçe'ye karşı oynadığı son 10 maçtan 3'ünü yenilgiyle tamamladı. Rakibiyle 7 kez berabere kalan Galatasaray, son 10 Fenerbahçe derbisinden 7 puan çıkarabildi. Sarı-kırmızılı ekibin son 10 Fenerbahçe derbisindeki kaybı 23 puana ulaştı.

SARI-LACİVERTLİLERİN DEPLASMANDAKİ YENİLMEZLİK SERİSİ BOZULMADI

Fenerbahçe, Galatasaray karşısında Süper Lig'de deplasmandaki yenilmezlik serisini sürdürdü.

Sarı-lacivertliler, bu beraberlikle deplasmandaki yenilmezlik serisini 5 maça yükseltti.

Fenerbahçe, Galatasaray ile Türk Telekom Stadı'nda oynadığı son 5 maçta 4. beraberliğini alırken, 1 kez de buradan galip ayrılmıştı.

GENÇ KALECİ ALTAY'DAN BAŞARILI PERFORMANS

Fenerbahçe'nin genç kalecisi Altay Bayındır, Galatasaray derbisinde gösterdiği performansla dikkati çekti.

Özellikle maçın ilk yarısında yaptığı kurtarışlarla kalesini gole kapatan 21 yaşındaki file bekçisi, maçın öne çıkan isimlerinden oldu. (HABER MERKEZİ-AA)