Rıza Kayaalp finale yükseldi, Cenk İldem dünya üçüncüsü oldu

Güreşçi Cenk İldem, Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 97 kiloda bronz madalya kazandı. 130 kiloda finale yükselen Rıza Kayaalp ise üst üste dördüncü şampiyonluk için mücadele edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cenk İldem, Dünya Güreş Şampiyonası grekoromen stil 97 kiloda üçüncü oldu. 130 kiloda mücadele eden Rıza Kayaalp de finale yükseldi. Kayaalp altın madalyanın sahibi olursa üst üste dördüncü kez dünya şampiyonu olan ilk Türk güreşçi unvanını kazanacak.

Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nın üçüncü gününde Cenk İldem ve Gürcü Giorgi Melia ile grekoromen stil 97 kilo bronz madalya maçında karşı karşıya geldi.

Büyükler kategorisinde ilk kez Dünya Şampiyonası'na katılan Melia'yı 4-1 yenen 33 yaşındaki İldem, bronz madalyanın sahibi oldu.

Cenk İldem, şampiyonada Türkiye'ye ilk madalyasını kazandırdı. 2011 ve 2014 yıllarında da dünya üçüncüsü olan İldem, üçüncü bronz madalyasını kazandı.

Repesaj müsabakalarında Fin Matti Elias Kuosmanen ve İranlı Mohammadhadi Abdollah Saravi'yi yenen ve bronz madalya maçına çıkma hakkı elde eden Cenk İldem, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na da vize almıştı.

KAYAALP ÜSTÜ ÜSTE DÖRDÜNCÜ ŞAMPİYONLUK İÇİN MÜCADELE EDECEK

Grekoromen stil 130 kiloda mücadele eden Rıza Kayaalp, yarı finalde Alman Eduard Popp ile karşılaştı. Alman güreşçi karşısında ilk devreyi 1-0 önde tamamlayan Kayaalp, minderden 4-1 galip ayrılarak finale yükseldi.

Milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kiloda finale yükseldi.

Daha önce üç kez dünya şampiyonluğuna ulaşan Rıza Kayaalp, yarın finalde Kübalı Oscar Pino Hinds ile altın madalya mücadelesi verecek.

Kayaalp, altın madalya kazanması halinde grekoromen stilde 4 kez dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk sporcu olacak.

Öte yandan, 77 kiloda mücadele eden ve ikinci maçında Pavel Liakh'a yenilen Fatih Cengiz, Belaruslu güreşçinin finale çıkamamasıyla elendi. (ANKARA/AA)