TFF'den 19.05 açıklaması: Kararlar 18.59'da yayınlandı

TFF, PFDK'nin ceza kararlarının saat 19.05'te açıkladığı iddiasıyla gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı. Cezaların saat 18.59'da yayınlandığı ifade edilen açıklamada, "Normal akışı içerisinde gerçekleşen bu süreçle ilgili herhangi bir kasıt aranmamalıdır" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), ceza kararlarının saat 19.05'te açıklamasının Galatasaray'ın kuruluş yılı olan 1905'e gönderme olduğu iddiaları ve tepkiler üzerine açıklama yaptı. Açıklamada kararların, saat 18.59'da TFF'nin internet sitesinde yayınlandığı aktarıldı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), dün yaptığı toplantıdan sonra ceza kararlarını açıkladı. Kurul Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e Kayserispor maçından sonra "sportmenliğe aykırı açıklamalar" yaptığı gerekçesiyle 4 maç men, antrenör Ümit Davala'ya da "rakip taraftarlara hakareti" nedeniyle 3 maç men cezası verdi.

Kararların saat 19.05 yayınlanmasının Galatasaray'a gönderme olduğu iddiasıyla sosyal medyada çok sayıda kişi, TFF'ye tepki gösterdi.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz de, kulüp televizyonuna yaptığı açıklamada, "Ceza açıklamasının özellikle saat 19.05'te yayına girmesi beni buraya getirdi. TFF, herhangi bir kulübün mensubu değildir. Bu tip hataların iyi niyetle açıklanması asla mümkün görünmüyor" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Cengiz: 19.05, yüreğimizi yaraladıGalatasaray Kulübü Başkanı Cengiz: 19.05, yüreğimizi yaraladı

Yaşananların ardında TFF, bugün yazılı açıklama yaptı. Kararların saat 18.59 TFF'nin internet sitesinde yayınlandığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan teknik inceleme ve araştırmaya göre; söz konusu Kurul kararları Medya İletişim Departmanı'na saat 18.58'de mail olarak iletilmiş, 18.59'da internet sitemiz www.tff.org'da yayınlanmıştır. Duyurunun web sitesinde yayınlandığı bilgisinin sosyal medya ekibine bildirilmesi sonrasında, web sitemizde yayınlanan haberin linki işlemlerin ardından sosyal medya hesabımıza da yüklenerek kamuoyu ile paylaşılmıştır."

35 kulüple ilgili karar verildiği hatırlatılan açıklamada, "'PFDK Kararları' başlığı ile kamuoyuna duyurulan açıklama, kesinlikle ve kesinlikle sadece Galatasaray Kulübü ve Sayın Fatih Terim ile ilgili olmayıp 35 maddeden oluşan ve 35 kulübü kapsayan kararları içermektedir. Normal akışı içerisinde gerçekleşen bu süreçle ilgili herhangi bir kasıt aranmamalıdır" denildi. (HABER MERKEZİ)