Yusuf Yazıcı'da Erdoğan iddiası

Yusuf Yazıcı'nın transferinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etkili olduğunu öne süren Milliyet yazarı Atilla Gökçe, "Yusuf’un kafası karışmış. Kişisel kariyer sorunlarının memleket meselesi haline gelmesinden tedirgin olmuş" dedi. Gökçe, Yazıcı'nın tranferiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradığını dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzonspor oyuncusu Yusuf Yazıcı'nın Fransa Ligue 1 takımlarından Lille'e gitmesiyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Milliyet köşe yazarı Atilla Gökçe, Yazıcı'nın transferinde bir bakanın ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da etkisi olduğunu öne sürdü.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun daha önce Yazıcı'yı göndermek istememesine yönelik açıklamalarını hatırlatan Gökçe, "Bir bakanımız, Yusuf’u çağırarak 'Kesinlikle gitme... Trabzonspor’un senden bekledikleri var. Bir yıl daha devam et, sonra gidersin. Ama bu sevdadan vazgeç!' demiş. Sevginin ve samimiyetin sıcaklığına rağmen Yusuf’un kafası karışmış. Kişisel kariyer sorunlarının memleket meselesi haline gelmesinden tedirgin olmuş" dedi.

Yusuf Yazıcı için Lille doğru adres mi?Yusuf Yazıcı için Lille doğru adres mi?

Ancak Yazıcı'nın daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’la iletişim kurduğunu öne süren Gökçe, "Yusuf, 'Efendim' demiş, 'Kariyerime Avrupa’da devam etmek istiyorum. Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak Lille kulübünde forma giymek istiyorum. Anlayışınıza sığınıyorum. Desteğinize ihtiyacım var' Futboldan gelen en önemli siyasetçi ve devlet adamı Erdoğan, böyle bir kariyer planlamasına onay vermez mi? Gayet tabii, genç Yusuf’a anlayış gösterilmesini tavsiye edebilir" ifadelerini kullandı.

Yazıcı'yla ilgili iddiaları Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu’na sorduğunu belirten Gökçe, "Ağaoğlu, 'Bu hikayenin yüzde sekseni doğru!' dedi. Geçen sezonun başından beri Yusuf’u asla satmayacaklarını söyleyen Başkan, şöyle devam etti: 'Maalesef, Yusuf gitmek için çok ısrarcı oldu. Gitmesini asla istemiyordum. Yine de onu toplumun önüne atmadım. Gitmesine izin verdim' Öykünün Cumhurbaşkanı ile ilgili bölümüne hiç girmedi. Bu olay gerçek de olabilir, şehir efsanesi de..." dedi. (HABER MERKEZİ)

Yusuf Yazıcı: Mehmet Ekici 'Fenerbahçe'yi isteyince ilk 11'deYusuf Yazıcı: Mehmet Ekici 'Fenerbahçe'yi isteyince ilk 11'de

Yusuf Yazıcı ayrılıyorYusuf Yazıcı ayrılıyor

Lille Yusuf Yazıcı'yı duyurduLille Yusuf Yazıcı'yı duyurdu