Lille Yusuf Yazıcı'yı duyurdu

Lille Yusuf Yazıcı transferini duyurdu. 22 yaşındaki futbolcuyla 5 yıllık sözleşme imzalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Ligue 1 takımlarından Lille, Trabzonspor'dan Yusuf Yazıcı'yı transfer ettiğini resmen duyurdu. Kulüp Yazıcı'yla 5 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Bu transferle Yazıcı, Zeki Çelik ile birlikte Lille'de forma giyecek olan ikinci Türk oyuncu oldu. Lille formasını giyen Yazıcı, takımda 12 numaralı formayı terletecek. Trabzonspor Yusuf Yazıcı transferinden 16,5 milyon euro ve sonraki satıştan yüzde 20 pay alacak.

Kulüp transfer haberinde Yazıcı'nın fotoğrafıyla Fransızca, İngilizce, Portekizce, Çince ve Türkçe "Hoşgeldin" mesajı paylaştı. Trabzonspor da Yusuf Yazıcı'nın Lille'e transferi konusunda anlaşıldığını Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

YAZICI TÜRKİYE'DE HİÇBİR KULÜBE SATILAMAYACAK

Yapılan anlaşmaya göre Lille kulübü Trabzonspor'a transfer bedeli olarak 16,5 milyon euro ödeyecek. Yusuf Yazıcı Lille'de 25 maç oynaması halinde Trabzonspor 1 milyon euro daha kazanacak.

Yazıcı'nın Lille ile sözleşmesi devam ederken bir başka kulübe kiralanması veya kesin transferi hallerinde, net transfer gelirinin %20'si Trabzonspor'un olacak. Ayrıca Lille oyuncusu Edgar Miguel Le bedelsiz olarak Karadeniz ekibine verilecek. Lille kulübü sözleşmede Yusuf Yazıcı'yı Türkiye'de başka bir kulübe kiralamayacağını veya satmayacağını taahhüt etti. Lille bu taahhüdünü ihlal ederse Trabzonspor'a 20 milyon euro tazminat ödeyecek. (HABER MERKEZİ)

Yusuf Yazıcı Lille yöneticileriyle