Yeni MHK Başkanı Zekeriya Alp oldu

TFF Yönetim Kurulu, Zekeriya Alp'in Merkez Hakem Kurulu Başkan olarak görevlendirildi. Toplantıda MHK üyeleri de belirlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetim kurulu, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Sabri Çelik'in yerine Zekeriya Alp'i getirdi.

TFF Yönetim Kurulu'nun bugün yaptığı toplantısında MHK başkan ve üyelerini belirledi. Zekeriya Alp başkanlığındaki Merkez Hakem Kurulu şu üyelerden oluşuyor: Oğuz Sarvan, Ünsal Çimen, Zihni Aksoy, Turgay Güdü, Hamza Işın, Murat Ilgaz, Yunus Yıldırım, Ahmet Şahin.

ZEKERİYA ALP KİMDİR? 

1 Ocak 1948'de dünyaya gelen Zekeriya Alp, futbolculuğu döneminde alt yapısından yetiştiği Feriköyspor ve Beşiktaş'ya oynadı. 1968'de Beşiktaş'a transfer olan Alp, futbolu bıraktığı 1978'e kadar siyah beyazlı formayı giydi.

Futbolu bıraktıktan sonra spor yazarlığı, yorumculuğu ve yöneticilik yapan Zekeriya Alp, Levent Bıçakçı döneminde TFF Basın Sözcülüğü yaptı. 2012 yılında TFF Başkanı seçilen Yıldırım Demirören, MHK Başkanlığı'na Alp'i getirdi. Zekeriya Alp, 16 Aralık 2014'te görevinden istifa etti. (HABER MERKEZİ)