Gianluigi Buffon yeniden Juventus'ta

İtalyan kaleci Gianluigi Buffon, 1 sezon sonra Juventus'a döndü. 41 yaşındaki Buffon, 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalyan kaleci Gianluigi Buffon, 1 yıl ayrı kaldığı Juventus'a geri dönerek, 1 yıllık anlaşmaya imza attı. Juventus'tan yapılan açıklamada, Buffon ile 30 Haziran 2020 tarihine kadar geçerli sözleşme imzalandığı aktarıldı.

Kulübün internet sitesinde yer alan "Evine hoş geldin" başlıklı açıklamada, "19 Mayıs 2018 idi. Gigi başta olmak üzere herkes, bir kaptandan fazlası olan, bir efsane, bir sembolü uğurlarken gözyaşlarına hakim olamıyordu. Büyük olasılıkla hepimizin arzusu, içindeki duygu, bu birliğin kopmamasıydı. Gianluigi Buffon, Juventus'a geri dönüyor. Büyük bir hikaye devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

Buffon'u, bu sabah yapılan doktor kontrolü öncesinde kliniğe girişte çok sayıda taraftar karşıladı.

İTALYA BASINI: BUFFON 1.5 MİLYON LİRA KAZANACAK

Fransa liginde Paris Saint-Germain formasıyla çıktığı 17 maçın 13'ünde galibiyet sevinci yaşayan ve 1 lig, 1 de Fransa Süper Kupası kazanan Buffon, İtalyan futbolunun rekorlar kıran, sembol isimlerinden biri olarak gösteriliyor.

İtalyan basını, Buffon'un 1 sezon için 1.5 milyon Euro alacağını ve Polonyalı kaleci Wojciech Tomasz Szczesny'nin yedeği olarak takımda görev yapacağını yazdı. Buffon'un sözleşmesinin bitmesinin ardından jübilesini Juventus'ta yaparak, ardından kulüpte yöneticilik görevine getirilmesi öngörülüyor. (MADRİD/AA)