Galatasaray'dan bir günde üç transfer

Galatasaray; Ryan Babel, Adem Büyük ve Valentine Ozornwafor'u kadrosuna kattığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray, Beşiktaş'ın eski futbolcusu Ryan Babel, Yeni Malatyaspor'dan Adem Büyük ve Enyimba'dan Valentine Ozornwafor'u transfer etti.

3 yıllık anlaşma sağlanan Babel'e yıllık 2 milyon 500 bin Euro sabit ücret ve 2 milyon Euro imza parası ödenecek. Ryan Babel, 2016-2017 sezonunun devre arasında Beşiktaş'a transfer olmuştu. 89 kez Beşiktaş forması giyen Babel, 29 gol attı ve 12 asist yaptı. 2018-2019 sezonunun devre arasında İngiltere’nin Fulham takımına transfer olan Babel, 16 maçta 5 gol ve 4 asistlik bir performans sergiledi.

Adem Büyük'le 2 yıllık anlaşma sağlandığını açıklayan Galatasaray, futbolcuya 2019-2020 sezonu için 3 milyon 500 bin lira, 2020-2021 sezonu için ise 4 milyon lira ödeyecek. Sol kanatta görev yapan Adem Büyük, Yeni Malatyaspor'da geçirdiği 2 sezonda 60 maçta 10 gol 5 asistlik performansa imza attı.

Enyimba Football Club forması giyen Valentine James Ozornwafor'la ise 4 yıllık anlaşma imzalandı. 300 bin Euro bonservis bedeli ödenen Ozornwafor, ilk sezon 100 bin Euro, ikinci sezon 125 bin Euro, üçüncü sezon 150 bin Euro ve dördüncü sezon 200 bin Euro kazanacak.

Stoper olarak görev alan Valentine Ozornwafor, 1 Haziran 1999'da, Nijerya’nın Nsukka kentinde dünyaya geldi. Ozornwafor, profesyonel futbol kariyerine altyapısından yetiştiği Enyimba Aba takımında 2019 Ocak ayında başladı.

CENGİZ: ÜÇÜ DE ÇOK DEĞERLİ FUTBOLCULAR

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, yeni transferlerle birlikte Galatasaray Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

Cengiz, “Üçü de çok değerli futbolcular. İkisi zaten taraftarlarımızın bildiği futbolcular. Ben onların Galatasaray’a ve camiaya yakışır şekilde terlerinin son damlasına kadar mücadele edeceklerine inanıyorum. Valentine çok genç bir oyuncu, Nijeryalı. Biz onun da uzun yıllar Galatasaray’a hizmet edeceğini, uzun vadede defansımızı toparlayıcı olacağına inanıyoruz" dedi.

BABEL: BU TRANSFERİ İLGİNÇ OLARAK DEĞERLENDİREBİLİRİM 

“Bu transferi ilginç bir transfer olarak değerlendirebilirim" diyen Ryan Babel, "Maceramın böyle devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Burada olmaktan dolayı çok mutlu ve çok minnettarım. Umarım sahip olduğumuz ekibe ekstra şeyler katabilirim. Umarım Galatasaray ile kupalar kazanacağım" ifadelerini kullandı.

BÜYÜK: TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK CAMİASINA GELDİM

Transfer olmasına katkısı olanlara teşekkür eden Adem Büyük ise, “Türkiye’nin en büyük camiasına geldiğim için çok mutlu ve gururluyum. Bana güvenenleri, inananları mahcup etmemek için elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağım. Yeni şampiyonluklara hep beraber ulaşacağız diye düşünüyorum. Türkiye’de böyle büyük bir camiada, böyle büyük bir taraftarı arkanıza alarak oynarsanız daha da iyi olacağınıza inanıyorum" diye konuştu.

OZORNWAFOR: BENİM İÇİN RÜYANIN GERÇEĞE DÖNÜŞTÜĞÜ YER

Galatasaray taraftarlarına destek mesajları için teşekkür eden Valentine Ozornwafor, “Desteklerinden ötürü taraftarlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Burası benim için bir rüyanın gerçeğe dönüştüğü yer. Bir çocukken böyle büyük bir kulüpte, harika bir atmosferin önünde, harika insanlarla çalışmak ve oynamak en büyük hayalinizdir. Bu yüzden bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi. (HABER MERKEZİ)