Fernando Torres futbolu bıraktı

İspanyol futbolcu Fernando Torres futbola veda ettiğini duyurdu. Golcü futbolcu 35 yaşındaydı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanyalı milli futbolcu Fernando Torres yeşil sahalara veda ettiğini duyurdu. 35 yaşındaki futbolcu son olarak Japonya 1. Futbol Ligi ekiplerinden Sagan Tosu'da forma giyiyordu.

Emeklilik kararını Twitter hesabından paylaştığı videoyla duyuran Torres, "Önemli bir açıklama yapacağım. Heyecan dolu geçen 18 yılın ardından, futbol kariyerimi noktalama zamanı geldi" ifadelerini kullandı. Futbolcunun paylaşımına onbinlerce beğeni ve yorum yapıldı. Torres'in daha önceden formasını giydiği kulüpler Atletico Madrid, Liverpool ve Chelsea de emeklilik haberini futbolcunun en iyi gollerinden oluşan videolarla duyurdu ve golcü futbolcuya teşekkür etti.

Fernando Torres, pazar günü Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenleyeceği basın toplantısıyla emeklilik kararının gerekçelerini açıklayacağını da belirtti. İspanyol santrfor, 110 kez formasını giydiği İspanya Milli Takımı'nda 38 gol attı. İspanya ile iki Avrupa ve bir kez de dünya şampiyonluğu yaşayan Torres, kulüp kariyerinde ise 1 Şampiyonlar Ligi ve 2 Avrupa Ligi kupası kazandı. İspanyol oyuncu, kulüp kariyeri boyunca 706 maçta 252 kez ağları sarstı. (ANKARA-AA)