Anadolu Efes: 89 - Fenerbahçe Beko: 74

Final serisinin son maçında Fenerbahçe Beko'yu 89-74 yenen Anadolu Efes, 10 yıl aradan sonra Basketbol Süper Ligi şampiyonu oldu. Maçı 38 sayıyla tamamlayan Shane Larkin, final serisinin en değerli oyuncusu seçildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisinin 7'inci ve son maçında Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu konuk etti.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan maçı, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte izledi. Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy ve bazı yöneticiler ise karşılaşmayı Fenerbahçeli taraftarlarla takip etti. Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu da izledi.

Şampiyonluk maçına basın mensupları da büyük ilgi gösterdi. Serinin son maçını Türkiye medyasından 100 gazeteci, salondan takip etti.

İlk çeyreği Fenerbahçe Beko 23-21 önde tamamlarken ilk yarıyı Anadolu Efes 44-37 üstün bitirdi.

Üçüncü çeyrek sonunda farkı 11 sayıya çıkaran (69-58) Anadolu Efes, maçı 89-74'lük skorla kazandı ve seride durumu 4-3'e getirdi. 10 yıl aradan sonra yeniden şampiyon olan Anadolu Efes, toplamda 14 şampiyonluğa ulaştı.

Anadolu Efes'te maçı 38 sayı, 4 asist ve 3 ribaundla tamamlayan Shane Larkin, final serisinin en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Anadolu Efes'e şampiyonluk kupasını, eski Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu verdi. (HABER MERKEZİ)