Platini serbest bırakıldı

Michel Platini serbest bırakıldı. Avukatı henüz suçlama yöneltilmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FIFA Dünya Kupası'nın 2022 yılındaki ev sahipliğinin Katar'a verilmesinde rüşvet şüphesi olduğu gerekçesiyle dün gözaltına alınan UEFA Eski Başkanı Michel Platini, sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Platini'nin avukatı, dün Fransa'da gözaltına alınan ve serbest bırakılan müvekkili hakkında henüz resmi bir suçlama yapılmadığını söyledi.

Platini serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada, "Bunları yaşamak acı verici. Yine de yetkililer görevlerini yapıyor ve ben de tüm sorularına cevap vermeye çalıştım. Kendimi artık bu konulara yabancı gibi hissediyorum. Eski bir mevzu. Daha önce tüm şeffaflığıyla gazetelere açıklama yapmıştım." ifadelerini kullandı.

Kendisine 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası, 2018 ve 2022 FIFA Dünya Kupası ile Katarlıların satın aldığı Paris Saint Germain Kulübü hakkında soru sorulduğu belirten Platini, FIFA Eski Başkanı Sepp Blatter'den 2 milyon İsviçre frangı alarak FIFA etik kurallarını ihlal ettiği gerekçesi̇yle 2015'te futboldan 4 yıllığına men edilmişti. Fransız futbol adamının cezası, ekim ayında sona erecek.

Platini ile birlikte gözaltına alınan bir diğer isim olan Fransa Eski Cumhurbaşkanı Nicola Sarkozy'nin danışmanı Sophie Dion da sorgulanmasının ardından serbest bırakıldı. Ayrıca Fransa'da Sarkozy döneminde İçişleri Bakanlığı yapan Claude Gueant'nin de soruşturma kapsamında ifade verdiği öğrenildi. (PARİS-AA)