Kolombiya 20 yıl sonra Arjantin'i devirdi

Brezilya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Copa America 2019'da Kolombiya Arjantin'i mağlup etmeyi başardı. Kolombiya bu turnuvada Arjantin'e karşı son galibiyetini 1999 yılında almıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya'da düzenlenen Copa America 2019'da Arjantin ve Kolombiya B Grubu mücadelesinde karşı karşıya geldi. Copa America'da Arjantin'i son olarak 1999 yılında mağlup eden Kolombiya, rakibi karşısında tam 20 yıl sonra yeniden galibiyet sevincini yaşadı.

Arjantin'de ise yine hayal kırıklığı vardı. Turnuvaya iddialı bir kadroyla gelen mavi-beyazlılar, Messi önderliğinde çıktıkları ilk maçta gol atma başarısını gösteremediler. Maç boyunca rakip kalede ciddi gol pozisyonu üretmekten uzak olan Arjantin'de, turnuva öncesi Inter'in kaptanı ve golcü oyuncusu Icardi'nin kadroya dahil edilmemesi tartışma yaratmıştı. Arjantin'in bir başka önemli ismi Dybala da bu maçta forma şansı bulamadı.

Messi milli takımla bir kez daha hüsran yaşadı...

Kolombiya'ya galibiyeti getiren golleri ise oyuna sonradan dahil olan isimler kaydetti. İlk yarısı golsüz sona eren maçta perdeyi 72'nci dakikada müthiş bir vuruşla topu ağlara gönderen Roger Martinez açtı. Kolombiya'nın ikinci golü ise Duvan Zapata'nın ayağından 86'ncı dakikada geldi.

Kolombiyalı futbolcuların ikinci golden sonraki sevinçleri...

B Grubunun diğer maçında Paraguay'la bu kupaya özel davetle ilk kez katılan Katar bu akşam 22.00'de karşı karşıya gelecek. (HABER MERKEZİ)