Şenol Güneş hakkında takipsizlik kararı

Spor yorumcusu Kaya Çilingiroğlu'nun şikayeti üzerine teknik direktör Şenol Güneş hakkında başlatılan, "hakaret" soruşturmasında takipsizlik kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR  - Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş hakkında, spor yorumcusu Kaya Çilingiroğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla başlatılan soruşturma takipsizlikle sonuçlandı.

Kaya Çilingiroğlu'nun avukatı 19 Ocak'ta, o dönem Beşiktaş'ın teknik direktörlüğü görevini yürüten Şenol Güneş'in sosyal medya üzerinden müvekkiline hakaret ettiğine dair şikayette bulundu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı takipsizlik kararında, şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan Şenol Güneş'in, "Beşiktaş ile Akhisarspor arasında geçen bir karşılaşma sonunda spor kanalında şahsıma ve görev yaptığım Beşiktaş Kulübüne yakışmayacak şekilde konuşmalar yaptığını gördüm. Benimle doğrudan ilgisi olmayan şeyleri, sanki benim tarafımdan söylenmiş gibi konuşmalar yaptığını gördüm ve buna üzüldüm" dediği aktarıldı.

'SÖYLEDİKLERİM ELEŞTİRİ MAHİYETİNDEDİR'

İfadesinde, bu konuşmalara karşı cevap niteliğinde düşüncelerini açıkladığını söyleyen Güneş, "Doğrudan müştekiyi hedef alarak ismini hiç anmadım. Televizyon kanallarında gerçekleri yansıtmayan yapılması nedeniyle eleştiride bulundum. Herhangi bir kimseye karşı bir kinim, düşmanlığım yoktur. Söylediklerimin hepsi eleştiri mahiyetindedir. Suç kastı da yoktur" dedi.

Kararda, Çilingiroğlu'nun avukatına, beyanı alınması amacıyla getirilmesinin gerektiği, getirilmediği takdirde toplanan delillere göre soruşturmanın sonuçlandırılacağına dair tebligat yapıldığı, ancak Çilingiroğlu'nun gelmediği için beyanının alınamadığı belirtildi.

Şenol Güneş'in söz konusu konuşmasında kendisinin eleştirilmesi üzerine cevaplar verdiği ifade edilen kararda, konuşmasının hiçbir yerinde müştekinin isminin geçmediği kaydedildi. Güneş'in sözlerin hakaret kastı taşımadığı ve eleştiri mahiyetinde olduğu belirtilerek kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi.

Kaya Çilingiroğlu'nun avukatı Polat Dilli'nin, takipsizlik kararına itiraz ettiği öğrenildi. (İSTANBUL/AA)