Galatasaray yönetiminin ibra davası ertelendi

Galatasaray Yönetim Kurulu'nun idari açıdan ibra edilmemesine ilişkin, bazı kulüp yöneticilerinin aldırdığı tedbir kararıyla ilgili duruşma, hakiminin izinli olması nedeniyle ertelendi. Kararın 11 Temmuz'da verilmesi bekleniyor. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray Mali Genel Kurulu'nda Mustafa Cengiz başkanlığındaki yönetim kurulunun idari açıdan ibra edilmemesine ilişkin, bazı yöneticilerin aldırdığı tedbir kararıyla davanın duruşması bugün görüldü.

İstanbul 14'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde saat 11.00'de başlaması planlanan duruşma, mahkeme hakiminin 23 Haziran seçimlerindeki görevi nedeniyle izinli olduğu için saat 15.30'da başladı.

Duruşmada, feri müdahiller Galatasaray Divan Kurulu üyeleri Metin Sinan Aslan, Metin Ünlü, Cem Çetin, Bora İkiler, Gözde Büyükeroğlu, Mustafa Özkan Özdoğan, Özgecan Korkmaz ve avukatları hazır bulundu. Davacılar Abdurrahim Albayrak ile Yusuf Günay ve bir kısım müdahiller duruşmaya katılmadı.

Duruşmada söz alan feri müdahiller avukatı Kemal Kumkumoğlu, İstanbul 27'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde verilen bir ihtiyati tedbir talebinin gerekçesinin bir bölümüne istinaden davaya müdahil olduklarını söyledi.

'MÜVEKKİLLERİM İTHAM ALTINDA BIRAKILDI'

Mahkemenin gerekçesinde idari ibra oylaması esnasında ilk oylamanın sağlıklı olmadığı belirttiğini aktaran Kumkumoğlu, şunları söyledi:

"İkinci kez oylama yapılması ve ikinci oylamada uygulanan yöntemin üyeleri ikiye ayırarak yapılan açık oylama yönteminin davalı dernek tüzüğünün 21'inci maddesinde sayılan oylama usulleri arasında bulunmaması, gizli oylama taleplerinin genel kurul onayına sunulmadan divan kurulunca reddedilmesi, ibra oylaması esnasındaki davacı vekilince ileri sürülen usulsüzlük iddialarına ilişkin televizyon görüntülerinin ve seslerin çözümü konusunda bilirkişi raporundaki davacı vekili tarafından divan kurulu üyelerine ait olduğuna belirtilen görüntüler ve konuşmalar bir arada değerlendirildiğinde davacının idari ibra oylamasına ilişkin iddiaların yaklaşık ispat ölçüsünü destekler nitelikte bulunduğu belirtilerek müvekkillerim itham altında bırakılmışlardır."

Mahkeme, bir kısım taraf avukatlarının mazeretinin kabulüne karar vererek, duruşmanın 11 Temmuz'a bırakılmasına karar verdi.

NE OLMUŞTU? 

Galatasaray Yönetim Kurulu, mali genel kurulda idari açıdan ibra edilmemişti. Mahkemeye giden yönetim kurulu üyeleri Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay, mevcut yönetimin görevine devam edebilmesi için idari tedbir kararı aldırmıştı. Bu kararla, seçim zorunluluğunu ortadan kaldırılmıştı.

Galatasaray Kulübü avukatları da tedbir kararının kaldırılması itiraz başvurusu yapmıştı. Bazı divan kurulu üyeleri de televizyonlarda yayınlanan görüntüler nedeniyle itham altında kaldıklarını belirterek feri müdahillik talebinde bulunmuştu. (İSTANBUL/AA)