EURO 2020 elemelerinde gecenin sonuçları

EURO 2020 elemelerinde Türkiye'nin dünya şampiyonu Fransa'yı devirdiği gecede 12 maç daha oynandı. İtalya, Yunanistan'ı deplasmanda farklı mağlup ederken, günün en gollü maçı Rusya ile San Marino arasında oynandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa futbolunun milli takımlar düzeyindeki en prestijli organizasyonu 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nin (EURO 2020) üçüncü haftası, C, E, H, I ve J gruplarında oynanan 13 maçla sona erdi.

H Grubu'nda yer alan A Milli Futbol Takımı, Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda ağırladığı son dünya şampiyonu Fransa'yı 30. dakikada Kaan Ayhan ve 40. dakikada Cengiz Ünder'in golleriyle 2-0 yendi. Ay-yıldızlılar, bu sonuçla grubunda 3'te 3 yaparak 9 puanla liderliğe yükseldi.

Grubun diğer maçlarında ise İzlanda, konuk ettiği Arnavutluk'u, Moldova ise ağırladığı Andorra'yı 1-0 mağlup ederek 3 puan aldı.

Günün en gollü mücadelesinde Rusya, ağırladığı San Marino'yu 9-0'la geçti. Ev sahibi ekibin gollerini, Michele Cevoli (kendi kalesine), biri penaltıdan olmak üzere Artem Dzyuba (4), Fedor Kudryashov, Anton Miranchuk ve Fedor Smolov (2) kaydetti.

Öne çıkan maçlarda, C Grubu'nda Almanya, 13. dakikada Leroy Sane, 62. dakikada Marco Reus'un ağları sarsmasıyla deplasmanda Belarus'u 2-0 yendi. J Grubu'nda ise İtalya, Yunanistan deplasmanında 3 puanı, Nicola Barella, Lorenzo Insigne ve Leonardo Bonucci'nın golleriyle rakibini 3-0 yenerek aldı.

Sonuçlar şöyle:

C Grubu

Estonya-Kuzey İrlanda: 1-2

Belarus-Almanya: 0-2

E Grubu

Hırvatistan-Galler: 2-1

Azerbaycan-Macaristan: 1-3

H Grubu

İzlanda-Arnavutluk: 1-0

Moldova-Andorra: 1-0

Türkiye-Fransa: 2-0

I Grubu

Rusya-San Marino: 9-0

Belçika-Kazakistan: 3-0

İskoçya-Güney Kıbrıs Rum Yönetimi: 2-1

J Grubu

Finlandiya-Bosna Hersek: 2-0

Ermenistan-Lihtenştayn: 3-0

Yunanistan-İtalya: 0-3 (AA)