PFDK, Galatasaray-Başakşehir maçını incelemeye devam edecek

PFDK, ek bilgi ve belge talep edildiği gerekçesiyle, Galatasaray-Medipol Başakşehir karşılaşmasında yaşananlarla ilgili dosyanın incelenmesinin devamına karar verdi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Spor Toto Süper Lig'in 33'üncü haftasında oynanan Galatasaray-Medipol Başakşehir karşılaşmasında yaşananlarla ilgili dosyanın incelenmesinin devamına karar verdi. Karada, maçta yaşanan disiplin ihlalleriyle ilgili ek bilgi ve belge talep edildiği belirtildi.

TFF Hukuk Müşavirliği, karşılaşmada yaşananlarla ilgili olarak, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'i "saldırı" ve "tedbire uymama", yardımcı antrenör Ümit Davala'yı "sportmenliğe aykırı hareket" ve "tedbire uymama", Medipol Başakşehir Yardımcı Antrenörü Orhan Ak'ı da "sportmenliğe aykırı hareket" nedeniyle PFDK'ye sevk etmişti.

SÜPER LİG'DEN 5 KULÜBE PARA CEZASI

PFDK, Süper Lig'in 33'üncü haftasında oynanan diğer maçlarda yaşananlar nedeniyle 5 kulübe para cezası verdi.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında taraftarlarının çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Fenerbahçe'ye 170 bin lira para cezası verildi. Ayrıca, tribünde yer alan Sarı-lacivertli bazı taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartları bir sonraki dış saha müsabakası için bloke edildi.

Kurul, Bursaspor'a taraftarlarının neden olduğu olaylar ve çirkin tezahüratlardan dolayı 295 bin lira para cezası kesti. Bazı taraftarlarının elektronik bilet kapsamındaki kartlarını bir sonraki iç saha müsabakası için bloke edildiği aktarıldı.

PFDK, iki farklı ihlalden Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a 70 bin lira para cezası verdi ve taraftarlarından bir bölümünün elektronik bilet kapsamındaki kartlarını 1, diğer bölümünün 2 iç saha maçında bloke edilmesini kararlaştırdı. Kurulun ayrıca, Trabzonspor'a 40 bin, Beşiktaş'a ise 20 bin lira para cezası verdi. (İSTANBUL/AA)