Ali Koç'tan Ergin Ataman'a: Olayların fitilini kendisi ateşledi

Fenerbahçe taraftarları ve Anadolu Efes başantrenörü Ergin Ataman arasındaki gerginliğe Başkan Ali Koç yanıt verdi: Kendisi fair play'den bahsedecek en son kişidir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CSKA Moskova ile oynadıkları THY Avrupa Ligi Dörtlü Final maçında yaşananların ardından özür beklediğini açıklayan Anadolu Efes başantrenörü Ergin Ataman'a, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'tan tepki geldi.

CSKA Moskova'nın şampiyon olduğu maçla ilgili açıklamalarda bulunan Ali Koç, Anadolu Efes'i desteklediğini belirterek, "Ülkemizde iki tip spor adamı var. Camialar arası gerginlikleri, hassasiyetleri, geçmiş olayları bir yere koyup centilmenlik ruhu çerçevesinde dış etkenlerden etkilenmeden işini yapmaya çalışanlar var. Bir de camialar arasındaki hassasiyetleri, gerginlikleri, dengeleri kullanarak maçlarda gerginlik oluşturma, toplum psikolojisine oynayarak gerginlik yapmayı, bunu rekabetin bir parçası hatta rekabet avantajı olarak görenler var. Bunları yaparlar, sonra da kendileri için bir mağduriyet oluşturmaya çalışırlar. Ne yazık ki bu hoca ikinci tarif ettiğim tanıma girmektedir" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe taraftarının Ergin Ataman'a bakışının farklı olduğunu vurgulayan Koç, "Kendisinin geçmiş vukuatlarına bakınca fair play'den bahsedecek en son kişidir. Özür beklemek işin arsızlık boyutudur. Geçmişte yaşadığı bu gayri samimi yaklaşımlar, tiyatrovari hareketler, toplum psikolojisine oynamalar, gerginlik oluşturmalar işi bu noktaya getirmiştir. Ne olursa olsun spor insanı olarak bu şekilde davranma lüksümüz yoktur. Çok iyi niyetli olunca insanlar üstünüze çıkabiliyor. Önümüzde play-off serisi var. Biz gideceğiz, onlar gelecek. İki dost kulüp arasında olayları daha fazla germemek lazım. Aynaya bakıp kendine çeki düzen versin. Bu şekilde giderse taraftarları ne emniyet güçleri ne bizler yönetemeyiz. İşine baksın, spor adamı olsun. Centilmenlik ruhuyla işini görsün" dedi. (İSTANBUL/AA)

Ergin Ataman

NE OLMUŞTU?

CSKA Moskova maçının skoru kesinleştikten sonra salondaki Fenerbahçe taraftarının, Ataman'a, 'Mola alsana' diye tezahüratta bulunması sonrası Ataman tribünlere dönerek küfür etmişti. Görüntülerin ekranda da yer aldıktan sonra Ataman, Fenerbahçeli taraftarlardan özür beklediğini açıklamıştı.