Şampiyonluk kutlamalarında gerginlik

Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamalarında gerginlikler yaşandı. Ülke genelinde çıkan bazı olaylara polis müdahale etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Medipol Başakşehir'i 2-1 yenen Galatasaray'ın taraftarları ülke çapında şampiyonluk kutlamaları yaptı. Ancak bazı merkezlerdeki kutlamalara yönelik tepki ve saldırılar yaşandı. Denizli'de birinci lig şampiyonu Denizlispor'un kupa töreni sonrası yeşil siyahlı taraftarlar meydana indi. Şampiyon olan Galatasaray ve Denizlispor'un taraftarları şehirde kutlama yaparak araçlarıyla tur attı. Daha sonra taraftarlar arasında yaşanan gerginliğe polis müdahale etti.

Çevik kuvvet ekipleri iki takım taraftarının arasına girip duvar ördü. İki takımın taraftarları meydanda birbirlerine saldırdı, şişe ve meşale fırlattı. Bazı Denizlispor taraftarları Galatasaray atkısı ve bayrağı yaktı. Çok sayıda taraftara TOMA'dan su sıkıldı.

.

İstanbul Bağdat Caddesi'ndeki şampiyonluk konvoyunda da gerginlik yaşandı. Otomobilleriyle bayrak açıp, tur atanlara saldıran 2 kişi gözaltına alındı.

Sivas'ta ise Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde toplanan çok sayıda Galatasaray taraftarı, kutlama yaptı. Bu sırada aynı bölgede toplanan Sivasspor taraftarı ile Galatasaray taraftarları arasında sözlü sataşmalar yaşandı. Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bu sırada Galatasaray taraftarları İstasyon Caddesi'ne doğru yürümeye başladı. Yürüyüş sırasında iki takımın taraftarları karşı karşıya geldi. Araya giren polis ekipleri taraftar gruplarını dağıttı.

.

Sakarya'da ise Galatasaray'ın şampiyonluğunu kutlayan taraftarlara bazı Sakaryasporlu taraftarlar tepki gösterdi. Tartışmalar polisin araya girmesi ile sona erdi. (AA)