Galatasaray, Beşiktaş'ı 2-0 yenerek zirveye çıktı

Galatasaray-Beşiktaş derbisinin kadroları belli oldu. Galatasaray'ın baskılı, Beşiktaş'ın ise kontra atak arayışında olduğu maçın 43'üncü dakikasında Onyekuru, Sarı Kırmızılılar'ı 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla bitti. 55'inci dakikada Fernando takımını 2-0 öne geçiren golü attı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında şampiyonluk yolunun en kritik maçlarından Galatasaray-Beşiktaş derbisinde gülen taraf Sarı Kırmızılılar oldu. Galatasaray böylece liderliğe yükseldi.

Türk Telekom Stadı'ndaki maçın ilk bölümlerinde Galatasaray'ın set hücumu, Beşiktaş'ın ise pres ve kontra atak arayışında olduğu görüldü. 27'inci dakikada Beşiktaş ağlarını bulan topla ilgili VAR incelemesi sonucu ofsayt kararı verildi. Galatasaray 43'üncü dakikada Onyekuru ile 1-0 öne geçti. Beşiktaşlı oyuncular, golle biten atağın başladığı taç atışında yanlış karar verildiği yönünde uzun süre itiraz etti. Galatasaray 55'inci dakikada Fernando'nun golüyle farkı ikiye çıkardı. Maç bu skorla sona erdi.

SON ÜÇ MAÇ

Galatasaray, ligin bitimine üç hafta kalan puanını 63'e çıkararak averajla liderliğe yükseldi. Aynı puandaki İstanbul Büyükşehir ikinci sıraya düşerken, Beşiktaş 59 puanla üçüncülükte kaldı.

GÜNEŞ: HAKEM HATASI BİZİM HATAMIZI ÖRTMEZ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş maç sonrası açıklamasında, "Kaybettik, üzgünüz. Tebrik ederiz onları. Hakem ne hata yaparsa yapsın, bizim hatamızı örtmez. İki tane aynı golü yedik. Taçtı, değildi tartışmasından çok, daha önce verilen kararlar nedeniyle oyuncular sinirlendi. Biz ikinci yarıda rakibin yorulmasını bekleyip etkili olacağımızı düşünüyorduk. Rakip zaman çalma olarak, oyunun akışı olarak iyi kullandı bu avantajını. Üç maçı kazanmak istiyoruz. Kazandıktan sonra ne olur bilmiyoruz" dedi.

Türk Telekom Stadı'ndaki maçın hakemleri Bülent Yıldırım, Serkan Ok, Asım Yusuf Öz. Maçın ilk 11'leri şöyle:

Galatasaray: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Donk, Fernando, Feghouli, Belhanda, Onyekuru, Diagne

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Isimat-Mirin, Caner Erkin, Hutchinson, Dorukhan Toköz, Necip Uysal, Ljajic, Lens, Burak Yılmaz. (HABER MERKEZİ)