Fenerbahçe'den Galatasaray'a yanıt: Sürecin mahkemeye taşınmasını memnuniyet karşılıyoruz

Fenerbahçe'den Semih Özsoy'un konuşmasından şikayetçi olacağını açıklayan Galatasaray'a yanıt: Bu sürecin mahkemelere taşınacak olmasını büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe, Başkan Vekili Semih Özsoy'un derbisi sonrasındaki açıklamaları hakkında hukuki süreci başlatacağını duyuran Galatasaray'a yanıt verdi. Açıklamada, "Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu sürecin mahkemelere taşınacak olmasını da büyük bir memnuniyetle karşıladığımızı kamuoyunun bilgilerine sunarız" ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy, dün oynanan derbinin ardından Fatih Terim'in "Bizim burada güzel anılarımız var" sözlerine, "Bizim en kötü günlerimizde; Başkanımız, yöneticilerimiz, FETÖ iftiralarıyla hapiste yatarken burada aldıkları bir şampiyonluk var. Bir daha öyle bir şey olmayacağına göre o günleri de bir daha göremeyeceklerini düşünüyorum" şeklinde karşılık vermişti.

Galatasaray'dan yapılan yazılı açıklamada ise Özsoy'un açıklamasının suç olduğu savunulmuş ve hukuki girişimlerde bulunacağı belirtilmişti. Açıklamada, "Galatasaray’ın adını bir terör örgütü ile ananların kendi geçmişlerine bakmalarını tavsiye ederiz" denilmişti.

'FENERBAHÇE PARALEL DEVLET YAPILANMASININ SALDIRISINA MARUZ KALDI'

Fenerbahçe ise bugünkü açıklamasında, konunun mahkemeye taşınmasının memnuniyetle karşılanacağı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Kamuoyunun çok iyi bildiği üzere Fenerbahçe’miz 3 Temmuz 2011’de paralel devlet yapılanmasının hain saldırısına maruz kalmıştır. Bugün, Türk spor tarihinin en büyük kumpası olan, bu saldırıda rol alan hakimlerin, savcıların ve emniyet mensuplarının ya tutuklu olarak yargı karşısında hesap verdikleri ya da firari olarak arandıkları bir dönemi yaşıyoruz. Hal böyle iken; dün Başkan Vekilimizin yaptığı açıklamaların, bir itham olarak yorumlanmasının tüm takdiri ve yorumu kamuoyunundur. Bununla beraber; konunun hukuka taşınacak olmasının bir hak olduğunu vurguluyarak, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu sürecin mahkemelere taşınacak olmasını da büyük bir memnuniyetle karşıladığımızı kamuoyunun bilgilerine sunarız." (HABER MERKEZİ)