19 yaşındaki Joao Felix Avrupa Ligi tarihine geçti

Avrupa Ligi'nde çeyrek final ilk maçları tamamlandı. Geceye Benfica'nın 19 yaşındaki oyuncusu Joao Felix damga vurdu. Felix, Avrupa Ligi'nde hat-trick yapan en genç futbolcu oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finallerin ilk ayağı, 4 müsabakayla tamamlandı.

Arsenal, sahasında Napoli'yi 15. dakikada Aaron Ramsey ve 25. dakikada Kalidou Koulibaly'nin kendi kalesine attığı gollerle 2-0 yendi. Arsenal'de Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, 67 dakika görev yaptı.

HAT-TRİCK YAPAN EN GENÇ FUTBOLCU

Benfica, 19 yaşındaki Portekizli futbolcusu Joao Felix'in "hat-trick" yaptığı maçta Eintracht Frankfurt'u 4-2 mağlup etti. Ev sahibi ekipte Joao Felix, ilki penaltıdan olmak üzere 21, 43 ve 54. dakikalarda, Ruben Dias 50. dakikada golleri atan isimler oldu. Konuk takımın gollerini, 40. dakikada Luka Jovic ve 72. dakikada Gonçalo Paciencia kaydetti. Eintracht Frankfurt'ta Evan N'Dicka, 20. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Benfica'da Joao Felix, UEFA Avrupa Ligi'nde "hat-trick" yapan en genç futbolcu olarak tarihe geçti.

Joao Felix

VALENCİA DERBİSİ

İspanya'da oynanan Valencia derbisinde ise gülen taraf deplasmanda Villarreal'i 3-1'le geçen 'Yarasalar' oldu. 6. dakikada Guedes'le öne geçen Valencia'ya, Villarreal 36. dakikada Caorla'nın penaltı golüyle yanıt verdi. Maç 1-1 bitecek denilirken Valencia 90. dakikada önce Wass, sonra da Guedes'le 2 gol birden buldu ve maçı 3-1 kazanmayı başardı.

Bir önceki turda güçlü rakibi Sevilla'yı saf dışı bırakan Slavia Prag ise evinde Chelsea'ye 1-0 yenildi. Maviler'in golü 86. dakikada Marcos Alonso'dan geldi.

Karşılaşmaların rövanşları 18 Nisan'da oynanacak. (HABER MERKEZİ/AA)