Şenol Güneş: Sunay Akın'ın Çanakkale videosunu izleyin

4-0'lık Moldova galibiyeti sonrası açıklamalarda bulunan A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Sevgi, saygı içinde konuşabileceğimiz bir ortamı sağlamak istiyoruz. Kavgalar bize bir şey sağlamıyor. Tabii tartışacağız, konuşacağız ama bu bir ötekileştirme, yok etme olmamalıdır" dedi. Güneş, maçtan önce futbolculara izlettiği Sunay Akın'ın Çanakkale videosunu herkesin izlemesini de tavsiye etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda konuk ettiği Moldova'yı 4-0'lık bir skorla geçmeyi başardı. Maçın ardından açıklamalarda bulunan A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Moldova'nın 'doğru düşüncelerini', uygulamada hataya çeviren bir oyun sergilediklerini söyledi.

"Hayal etmek, hikaye yazmak, birlikte olmak, birlikte çalışmak, umutlu ve mutlu olmak Türk milletini hakkı. Ortak değerler sanat ve spor önemlidir. Futbolda da bunu öncelik yapmak istiyoruz. Bunlarla insanların bir araya gelmesini sağlayabiliyoruz. Bu iki maç bir başlangıç" diyen Güneş, şu açıklamalarda bulundu:

KÜLTÜR EROZYONU VAR: Birbirine intikam, kin, nefret tohumları bırakmak yerine daha sevgi, saygı içinde konuşabileceğimiz bir ortamı sağlamak istiyoruz. Kavgalar bize bir şey sağlamıyor. Tabii tartışacağız. Konuşacağız ama bu bir ötekileştirme, yok etme olmamalıdır. Bize bir görev verdiler. O sorumluluğu taşımaya çalışıyoruz. Aslında büyük işler yapmıyoruz. Cumhurbaşkanı da bizim insanımız. Cumhurbaşkanı da eski bir futbolcu. Bize samimi olarak tebrik için geldi. Bundan sonraki Şenol Güneş dönemi değil, bizim dönemimiz. Acıları da sevinçleri de birlikte yaşayalım. Bizde bir kültür erozyonu var. Onu yıkabilirsek, futbola çok büyük katkı yaparız. Rekabet futbol üzerinde olmalıdır. Herkesin saygıyla birlikte çalışacağı bir döneme ihtiyaç var. Fransa ve İzlanda maçının üst üste gelmesi talihsizlik ama bu mazeret değil. Çıkıp oynayacağız. Şu anda iki maçta aldığımız 6 puanla yarışa başladık. Bizim hayallerimiz ulaşılmayacak hayaller değil. Yapabileceklerimizi istiyoruz.

İZLERSENİZ SEVİNİRİM: Taraftarı siz de gördünüz. Herkes milli takım etrafında birleşti. Bizim görevimiz o çimentoyu daha da sıkılaştırmak. Taraftarlara desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Taraftarımız böyle oldu mu tribünden sinerji sahaya yansır, sahadaki oyun da tribüne yansır, bu da tüm ülkeye ve uluslararası alandaki tüm Türklere yansır. Geçici görev benim özel durumum. Ben böyle bir şey istemediğimi söyledim. Kendi takımımı çalıştırırken Fransa ve İzlanda maçını nasıl yapacağımızı tabii ki çalışacağız. Biraz daha yorulacağız. Çanakkale ile Sunay Akın'ın videosu var. İzlerseniz sevinirim. Şehitlerimizle ilgili bir görüntü vardı. Oyuncularımla paylaştım bunu. Bu ülke canını feda eden insanların bıraktığı bir ülke. Orada bir doktorun çocuğu geldiği zaman onu da diğerlerinden ayırt etmeden, morfin veremiyor. Bu ülke böyle kuruldu. Onların kanla, canla bıraktığı ülkeyi biz, birleştirmek istiyoruz. Neyi paylaşamıyoruz?

ERDOĞAN'A ANTRENÖRLÜK YAPTIM: Biraz önce Sayın Cumhurbaşkanı geldi. Ben bir ara ona da antrenörlük yaptım. Kendisi de oyunculara söyledi. Hatta dedim ki 'geç kaldınız, daha erken gelseydiniz sizi de oynatabilirdim.' Bu işin şakası. Milli takım ortaktır. Birbirimizle rekabetimiz yok. Beni kavga ettirmeyin, beni çalıştırın. Beni çalışmaya teşvik edin. Bu hepimizin yararına.

(ESKİŞEHİR-DHA)