Hakem Fırat Aydınus'a hak mahrumiyeti cezası verildi

PFDK ceza kararlarını açıkladı. Hakem Fırat Aydınus'a 30 gün hak mahrumiyeti cezası, yardımcı hakem Yusuf Bozdoğan'a 10 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakem Fırat Aydınus'a "futbol camiasını küçük düşürecek tutum ve davranışlarda bulunması" gerekçesiyle 30 gün hak mahrumiyeti cezası verildi. Aynı gerekçeyle yardımcı hakem Yusuf Bozdoğan'a da 10 gün hak mahrumiyeti cezası verildiği açıklandı.

Spor Toto Süper Lig'de, 3 Mart'ta oynanan Evkur Yeni Malatyaspor-Medipol Başakşehir maçının ardından hakem Fırat Aydınus ve yardımcı hakem Yusuf Bozdoğan arasında kavga çıktığı belirtilmişti. Soyunma odasında kavga ettiği, ses ve gürültü artınca maçın temsilcilerinden Cenk Altun'un durumu telefonla Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) ilettiği ifade edilmişti. Durumdan haberdar olan Aydınus'un kendisini şikayet eden Altun'la tartıştığı, Altun'un da TFF Başkanvekili Hüsnü Güreli’yi arayarak durumu anlattığı iddia edildi.

Yaşananların ardından  Fırat Aydınus ve Yusuf Bozdoğan, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmişti. PFDK'nin bugün açıkladığı karara göre, "futbol camiasını küçük düşürecek tutum ve davranışlarda bulunması" gerekçesiyle Aydınus'a 30 gün hak mahrumiyeti cezası, Bozdoğan'a da 10 gün hak mahrumiyeti cezası verildi. (HABER MERKEZİ)