MHK'den Ümit Öztürk'ü dinlendirme kararı

MHK, Galatasaray-Trabzonspor maçının hakemi Ümit Öztürk'ü hatalı bularak dinlenmeye aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) Galatasaray-Trabzonspor maçındaki kararları tartışılan hakem Ümit Öztürk'ü dinlendirme kararı aldığı belirtildi. Öztürk'e 1 aya yakın ceza verileceğini öğrenildi.

Sporx'in haberine göre, Galatasaray-Trabzonspor maçının hakemi Ümit Öztürk, MHK yetkilileriyle yaptığı değerlendirmede verdiği kararların gerekçelerini anlattı.

Penaltı pozisyonunda Trabzonspor kalecisi Arda Akbulut'un ayağının Onyekuru'nun ayağına temas ettiğini söyleyen Öztürk, VAR'dan da penaltı değerlendirmesi geldiği için pozisyonu izlemediğini belirtti.

Ümit Öztürk'ün MHK ile yaptığı görüşmede Galatasaraylı Nagatomo'nun ifadeleriyle ilgili soruya ise "Çok gürültülüydü ve duymadım" cevabı verdiği öğrenildi.

'1 AYA YAKIN CEZA VERİLECEK'

Ligin ilk yarısında oynanan Kasımpaşa-Fenerbahçe maçında penaltı ihlali konusunda VAR görüntülerine bakmasına rağmen yanlış karar veren Yaşar Melal Uğurlu'yu bu nedenle dinlenmeye alan MHK'nin, derbi karşılaşmasında özellikle Ekuban'ın penaltı pozisyonunda benzer hatayı yapan Ümit Öztürk'e de 1 aya yakın ceza vereceği öğrenildi.

MHK'nin, Trabzonspor lehine verilmeyen penaltı konusunda da hakem Öztürk'ü hatalı buldu.

'CEZA PROSEDÜRÜ UYGULANACAK'

MHK yetkilileri ise pozisyonlarla ilgili bir açıklama yapmaktan kaçınırken, "Bazı pozisyonlar vardır tartışılmaz, bazıları da vardır tartışılır. Bu maçta da tartışılır pozisyonlar da vardı, tartışılmayacak hata olarak nitelendirdiğimiz pozisyonlar da oldu. Hakem arkadaşımızla da görüştük. Hata varsa ceza vardır" ifadelerini kullandılar.