Demir Grup Sivasspor: 2 - Akhisarspor: 1

Demir Grup Sivasspor, Akhisarspor'u 2-1 mağlup etti. Sivasspor'un gollerini Arouna Kone atarken Akhisarspor'un tek golü Josue'de geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'in 21'inci haftasında Demir Grup Sivasspor, Akhisarspor'u konuk etti.

4'üncü dakikada Demir Grup Sivasspor atağında sağ kanatta topla buluşan Diabate, üst üste şık hareketlerinin ardından sol ayağı ile altıpas içerisine ortaladı. Topu iyi takip eden Kone, yakın mesafeden kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi. 1-0.

59'uncu dakikada Akhisarspor ceza alanında yaşanan pozisyon sonrası VAR uyarısı ile oyunun başlatmayan hakem Ali Palapıyık, pozisyonu izledikten sonra Cikaleshi'nin topu elle oynadığı gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanan Kone, topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti: 2-0.

85'inci dakikada Akhisarspor atağında ceza sahasında Elvis Manu'nun yerde kaldığı pozisyonda oyunu devam ettiren Ali Palabıyık VAR'dan gelen uyarı ile bir kez daha saha kenarına gitti. Pozisyonu izledikten sonra penaltı kararı veren Ali Palapıyık, Sivasspor kaptanı Ziya'yı ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında bıraktı. 88'inci dakikada penaltı atışını kullanan Josue farkı bire indirdi. 2-1.

Bu sonuçla Demir Grup Sivasspor puanını 31'e çıkarırken, Akhisarspor 17 puanla son sırada kaldı. (SİVAS/DHA)