Fatih Terim: Hakemler de insandır, hata yapabilirler

Trabzonspor maçının ardından açıklama yapan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Hakemler de insandır, hata yapabilirler" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper  Lig'in 21'inci haftasında Galatasaray, Trabzonspor'u 3-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Diagne'nin penaltıyı kullanmasıyla ilgili olarak, "Diagne oynarsa penaltıları o atar. Diagne varsa attırırız" dedi.

Belhanda ve N'Diaye'nin hücumu düşünmesine yönelik bir analiz yaptıklarını söyleyen Terim, "Trabzonspor'un oyun planıyla da ilgiliydi değişikliler. Orta sahada N'Diaye ve Belhanda'yı görevlendirdik. Böyle bir analiz yaptık. Oyun planımız içerisinde ikisinin Diagne'ye yaklaşmasını istedik. Bunu bugün büyük oranda uyguladılar. İkisi de gol pozisyonları ürettiler. Artık bundan sonra onları bu görevde göreceğiz " diye konuştu.

Fatih Terim, hakem hatalarıyla ilgili tartışmaların içinse "Ben 10 maç ceza yerken, bari Schalke'ye de başarılar faksı gönderselerdi dediğimde 3 maç, diğer taraftan 7... Hakemler de insandır, hata yapabilirler" ifadelerini kullandı.

Ahmet Ağaoğlu: Gençlerimiz 105 sene önceki gibi katledildiAhmet Ağaoğlu: Gençlerimiz 105 sene önceki gibi katledildi

'BUGÜN OYNADIĞIMIZ FUTBOLUN HAKKINI VERMEK LAZIM'

Bugün oynadıkları futbolun hakkının verilmesi gerektiğini belirten Terim, "Yoksa haksızlık olur bize. Bugün ilk yarı 14 tane şut atmışız, bunun 7'si isabetli. Trabzonspor her şeyi yapabilecek oyunculara sahip, kolay bir maç değildi. Ama çok pozisyona girdik. Dolayısıyla oyuncularımı da tebrik ediyorum."

'3 KULVARDA ÇARPIŞIYORUZ, BU KOLAY BİR ŞEY DEĞİL'

3 turnuvada mücadele ettiklerini hatırlatan Fatih Terim, "Bir sürü cezalar oldu, sakatlıklar oldu. 3 kulvarda da hâlâ varız. Bu kolay bir şey değil. Buradan da bu önemli süreçte elini taşın altına sokan sayın yönetimimize ve başkanımıza da teşekkür etmek istiyorum. İdari arkadaşlarımıza, scout ekibine çok teşekkür etmek istiyorum. Abdurrahim Albayrak'a ayrı bir teşekkür etmek istiyorum. Her oyuncuya ihtiyacımız var ama artık rotasyon da yapabileceğimiz bir kadromuz var" ifadelerini kullandı.

Ünal Karaman: Bazen insanları tebrik ederek mesaj verirsinizÜnal Karaman: Bazen insanları tebrik ederek mesaj verirsiniz

'İSTİKLAL MARŞI'NI EN GÜZEL BİZ SÖYLERİZ'

Yabancı oyuncu kuralı ile ilgili tartışmalara değinen Terim, "Bu yerli-yabancı konusunu kim gündeme getiriyorsa bir ajandasına bakın. Fikrimde herhangi bir değişiklik yok. Yerli-yabancı meselesine takılanlar, kupa maçlarında sahaya çıkan yerli ve akademimizden oyunculardan da aynı oranda bahsediyorsa samimidir. Eğer öbür tarafı az, bu tarafı fazla konuşuyorsa dikkat etmek lazım. İstiklal Marşı'nı en güzel biz söyleriz. Bunu yürekte de yaşamak lazım" dedi. (İSTANBUL/DHA)