Göksel Gümüşdağ: Devlet kurumunun bize sponsor olma olasılığı sıfırın altında

Teknik direktör Abdullah Avcı'nın imza törenine katılan Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, bir soru üzerine devlet kurumlarından sponsorluk almadıklarını söyledi. Gümüşdağ, "Bugüne kadar siyaset müdahale etmiş olsaydı Çaykur Rizespor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor düşmüş olmazdı. Devlet kurumunun da bize sponsor olma olasılığı sıfırın altında" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, turuncu-lacivertli kulüple sözleşme yeniledi. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda kulüp başkanı Göksel Gümüşdağ'ın katılımı ile düzenlenen törende Abdullah Avcı, 5 yıllık sözleşmeye imza attı.

Başakşehir'in Türkiye'de bir model olması için 2014'te çalışmalara başladıklarını söyleyen Göksel Gümüşdağ, "O günkü imza törenin de Abdullah Avcı ile kulübün vizyonu ile ilgili bir planımız vardı, o süreç 5 yıllıktı. 5 yılda bir marka haline geldi. Şampiyonluk yarışında zirveyi zorlayan bir takım oldu. Uzun soluklu planlar yapıyoruz ve o nedenle başarılıyız" dedi.

Şampiyonluk yarışı içindeki kulüplerin ekonomik sorunlar yaşadığını hatırlatan Gümüşdağ, "Yüz yıllık çınarlarla yarıştığınızda bunların konuşulması doğaldır. Başakşehir Kulübü, 7 ortaklı anonim şirkettir. Kötü ve iyi yönetildiğinde 7 kişi sorumludur. Biz zoru başarıyoruz. Bugüne kadar siyaset müdahale etmiş olsaydı Çaykur Rizespor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor düşmüş olmazdı. Devlet kurumunun da bize sponsor olma olasılığı sıfırın altında" şeklinde konuştu.

'REKLAM, SPONSOR GELİRİ YÜZDE 15'

Kulüp gelirleriyle ilgili bilgi veren Gümüşdağ, şunları söyledi:

"Süper Lig ve kupa gelirleri yüzde 36.2, UEFA geliri yüzde 17.9, oyuncu satış gelirleri yüzde 26.5, reklam geliri ve sponsor geliri, isim hakkı geliri ise gelirin sadece yüzde 16'sı. Bugün Türkiye'de yerli alt yapıdan gelip satışı 15 milyon Euro olmuş bir transfer var ve bu bir rekor. Enver Cenk Şahin 100 bin TL'ye aldık ve 2 milyon 250 bin Euro'ya sattık. Badji'yi 250 bin Euro'ya transfer ettik ve 2 milyon 750'bin Euro'ya Anderlecht'e sattık. Manuel da Costa'yı 100 bin Euro'ya aldık, 4 milyon Euro'ya sattık."

Başakşehir'in iyi yönetildiğini belirten Göksel Gümüşdağ, "Biraz haksızlık ediliyor. Türkiye'de model bir kulübüz. Diğer kulüplerin üstünde borç yükü var. Kulübü satın alırken 17.5 milyon bedel ödedik. Kulüp borçlu değil ve yarıştayız. Başakşehir, emin adımlarla 5 yıllık planlarla yönetilen bir kulüp. Bunun bir örneği var mı?" ifadelerini kullandı.

'HER AY DENETİM RAPORU ALIYORUZ'

Arda Turan transferinde Halk Ekmek şirketinden ödeme yapıldığı şeklindeki bir soruya Gümüşdağ, "Arda ülkenin önemli kanalarının yayını olurken imza attı. Çinli iş adamı ve sponsorlarımız buradaydı. Makro ve Medipol Hastanesi gibi iki büyük sponsorumuzla beraber imza törenindeydik. Haksızlık ediyorlar. Her ay denetim raporu aldırıyoruz" diye yanıt verdi.

AVCI: HER BAŞARILI TEKNİK ADAMIN ARKASINDA BAŞKAN VE YÖNETİM VARDIR

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı ise "4.5 sene sonunda gelinen nokta önemli. Başarılı teknik adamın arkasında başkan ve yönetim vardır. İki sezondur yarışın içindeyiz istatistikler bizi gösteriyor. Bu oyunu geliştirmeye çalışacağız. Şunu hayal etmiştim; A takım ve alt yapısı entegre olmuş bir organizasyon yakın zamanda hayata geçirilecek ve insanımıza yatırım yapacağız" dedi.

Göreve geldiklerinde bir plan oluşturduklarını dile getiren Avcı, "2014 de başladığımızda kısa, orta ve uzun vadede planlarımızı kategorize etmiştik. Aldığımız sonuçlar orta vadede bizi yarışın içine itti. Mayıs ayıyla kişisel tarihimizi zenginleştirmek istiyoruz. Akademi projesiyle birlikte insana yatırım yapan ve üreten bir kulüp olarak gelişeceğimiz düşünüyorum. Büyük neticeler alamayabilirsin ama oyun olarak istatistiksel olarak bu standartları yakalamak çok önemli. Bunu koruyup, sağlayarak, Avrupa'ya da oyuncu yollayarak başaracağız. Bu da bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

'BİZİM ÖZEL MADDEMİZ OLMAZ, GÖNÜL BAĞIMIZ VAR'

Sözleşmesinde özel bir madde olmadığına değinen Avcı, "Bizim maddemiz olmaz, gönül bağımız var. Biz bir aileyiz. İşler kötü gittiği bir dönemde, takıma da hakim olamıyordum ve başkanın yanına gittim. Bırakayım mı dedim? 'Oyuncu grubuna söyledin mi?' dedi. Sonrasında futbolcularla beraber konuştuk. Başkan; 'Hocayla beraber çıktık, hocayla düşeriz ve yine çıkarız' dedi. Başkanın kararlılığı önemliydi" ifadelerini kullandı.

'SAYGI GÖSTERSİNLER'

Devlet destek aldıkları yönündeki soruya yanıt veren Abdullah Avcı, "Son 2.5 senedir yarışan bir takım, bütün istatistikler Başakşehir'i gösteriyor. Biz şampiyon olacaksak geçen sene olurduk. Kulübün emeğine saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Buna saygı gösterilsin" diye konuştu.

BAŞAKŞEHİR CEO'SU MUSTAFA ERÖGÜT OLDU

Öte yandan düzenlenen imza töreninde kulübün CEO'luğuna Mustafa Eröğüt'ün getirildiği açıklandı.

Göksel Gümüşdağ, "Uzun yıllar kulübün içindeyim bu kulübün kurumsal hafızasına sahip olan Mustafa Eröğüt, Başakşehir Kulübü'nün CEO'luğuna getirildi. Özellikle Mustafa kardeşimiz profesyonel futbol adamı olarak Türk futbolunda yetişen nadir kişilerden birisiKurumsallığımızı bir üstte terfi ettiriyoruz" dedi. (İSTANBUL/DHA)